Νέα ψυχρολουσία για τους ελεύθερους επαγγελματίες με αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές τους.

 της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου

Δεν έχει όρια η γαλαντομία της κυβέρνησης της ΝΔ προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που στις εκλογές του 2019 την υπερψήφισαν προσδοκώντας... 


 

ευνοϊκότερη μεταχείριση από αυτή που τους είχε επιφυλάξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού με το «καλημέρα» στη διακυβέρνηση της χώρας ο Κ. Μητσοτάκης επανέφερε τις παλιές ασφαλιστικές κλάσεις που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερδιπλασιάζοντας τις εισφορές τους, έρχεται τώρα, να τις αναπροσαρμόσει και πάλι προς τα πάνω, «βάσει του πληθωρισμού», αυξάνοντάς τες κατά 9,64%, με αναδρομική ισχύ από τις αρχές του τρέχοντος έτους!

Κι αυτό την ώρα που, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ανεξέλεγκτης ακρίβειας, πολύ μεγάλο ποσοστό ασφαλισμένων αδυνατεί να πληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Πώς αυτοί οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν στη νέα αύξηση.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση που τους είχε τάξει λαγούς και πετραχήλια, τους γυρίζει σε εποχές Σαμαρά, όταν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία τους είχαν αποκλείσει ακόμη και από την ιατρική περίθαλψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει συγκεκριμένα, ρεαλιστικά και κοστολογημένα βήματα για την ανακούφιση των ελεύθερων επαγγελματιών. Η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές θα θεσπίσει άμεσα αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους με μπλοκάκια, θα καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος και θα θεσπίσει ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό. Θα προχωρήσει επίσης σε διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία και σε ρύθμιση 120 δόσεων για τις υπόλοιπες οφειλές.

Αυτά δεν είναι κούφια λόγια και προεκλογικές υποσχέσεις, όπως μοιράζει ο Κ. Μητσοτάκης. Είναι δεσμεύσεις απέναντι σε έναν κλάδο που πλήρωσε και πληρώνει πολλά, που συνεισφέρει στην οικονομική και κοινωνική σταθερότητα της Ελλάδας. Είναι τα πρώτα βήματα που θα υλοποιήσει η προοδευτική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να επιστρέψει η Δικαιοσύνη Παντού.

Χαϊλατζίδου Θεοδοσία (Γνωσούλα

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε