Εκλογές: «Κλειδώνει» η 9η Απριλίου – Ορόσημο η 10η Μαρτίου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Εκλογές: «Κλειδώνει» η 9η Απριλίου – Ορόσημο η 10η Μαρτίου

 


Με την 9η Απριλίου να έχει κλειδώσει ως ημερομηνία εκλογών το... 


 

«Βήμα της Κυριακής» στο πρωτοσέλιδό του γράφει: «Κωδικός 10η Μαρτίου» την ημερομηνία ορόσημο που με βάση και το Σύνταγμα είναι και η καταληκτική για την προκήρυξη των εκλογών.

Μετά την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για την Κυριακή των Βαΐων στην εξίσωση μπαίνει και η διπλωματία των σεισμών που ενόψει και της επίσκεψης Μπλίνκεν σε Άγκυρα και Αθήνα απομακρύνει τα σενάρια έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Κάποιοι μας έλεγαν, ότι ”θα έρθουμε νύχτα”, στα νησιά μας. Εμείς πήγαμε νύχτα για να βοηθήσουμε την Τουρκία, όταν αυτή δοκιμάστηκε. Γιατί αυτό επιτάσσουν οι καλές σχέσεις γειτονίας. Αλλά ταυτόχρονα, η χώρα τράβηξε “κόκκινες γραμμές”», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά από δυο ολόκληρα χρόνια αποκαλεί και πάλι φίλο τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, και δηλώνει έτοιμος για την επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

«Ναι είχαμε διαφωνίες και εκκρεμή ζητήματα και κατά καιρούς δυστυχώς είχαμε και κλιμακώσεις, αλλά, όπως συζητήσαμε στο δρόμο για το Χατάϊ με τον Νίκο Δένδια, πρέπει να αποκλιμακώσουμε και δεν πρέπει να περιμένουμε να προκύψει άλλη μια καταστροφή για να δουλέψουμε μαζί».

«Δεν μπορούμε να συσχετίσουμε τη βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό με οποιεσδήποτε γεωπολιτικές εξελίξεις. Η αλλαγή τόνου εκ μέρους της Τουρκίας μετά από τρία χρόνια έντασης είναι ευπρόσδεκτη», δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

«Αν η τουρκική ηγεσία συνεχίσει στο δρόμο που είχε χαράξει η κυβέρνηση Ερντογάν συνεχώς να βάζει θέματα για γκρίζες ζώνες, για αποστρατικοποίηση των νησιών θα πάμε πάλι στα ίδια», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Το μέλλον της Τουρκίας θα το κρίνουν δύο πράγματα. Η αγωνία του Ερντογάν να επανεκλεγεί και η αγωνία του να βρει κεφάλαια αποφεύγοντας το Νομισματικό Ταμείο. Η ελληνική διπλωματία κατάλαβε πως αυτό θα είναι δύσκολο οπότε έγινε ο δίαυλος επικοινωνίας με τη Δύση ώστε να διασφαλίσουμε και τις δικές μας συνεστραμμένες», σχολίασε ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης Έλληνες και Αμερικανοί στρατιώτες ασκήθηκαν δίπλα δίπλα στο πλαίσιο της άσκησης Θρακική Συνεργασία κι ενώ στη Σούδα βρίσκονται το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ και το ισπανικό Χουάν Κάρλος.

Πηγή: megatv.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες