Εγκληματική οργάνωση Ρομά «ρήμαζε» σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα – Πάνω από 200.000 ευρώ η λεία τους

 


Συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες

 Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική ομάδα Ρομά, που «όργωνε» με γρήγορα αυτοκίνητα σχεδόν όλη τη Βόρεια Ελλάδα και διέπραττε δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια.

Τα...  

 
μέλη της ομάδας έκλεβαν χρήματα από τα συγκεκριμένα σπίτια, όπως και κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η συνολική λεία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Οι τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν έχουν συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα.

Μεταξύ αυτών, ένας είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές για άλλες πράξεις.

Οι συλλήψεις έγιναν χθες το πρωί, σε οικισμούς Ρομά των Διαβατών Θεσσαλονίκης και των Σερρών και ήταν η κορύφωση πολύμηνης έρευνας, την οποία διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γιώργος Παπαδόπουλος, στην ανακοίνωση της εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, ανέφερε ότι η δράση των κατηγορούμενων ξεκίνησε περί τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου και έκτοτε πραγματοποίησαν το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο, φτάνοντας συνολικά στις 64 διαρρήξεις (τετελεσμένες και σε απόπειρα), σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Καβάλας, του Κιλκίς, της Δράμας, της Πιερίας και της Πέλλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες βαρύνονται με μία ακόμη διάρρηξη στις εγκαταστάσεις επιχείρησης, μία ληστεία και 18 περιπτώσεις κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας από αυτοκίνητα.Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στη διάρκεια της παρουσίασης, επέλεγαν σπίτια που βρίσκονται σε αραιοκατοικημένους οικισμούς και χωριά, κατά την ώρα απουσίας των ενοίκων από τα σπίτια.

Σε μία περίπτωση στις Σέρρες, οι δράστες (ενεργούσαν με διαφορετικές συνθέσεις) έγιναν αντιληπτοί από ένοικο, με αποτέλεσμα να ασκήσουν σωματική βία εναντίον του, απειλώντας πως θα τον πυροβολήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη, τοποθετώντας σ’ αυτά πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ άλλαζαν τον εξωτερικό χρωματισμό των «επιχειρησιακών» οχημάτων για να μην καθίσταται εφικτός ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές αρχές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, όπως επίσης ένα αεροβόλο όπλο, ένα κουτί με μολυβένιες βολίδες αεροβόλου όπλου, δύο φορητοί πομποδέκτες συντονισμένοι στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά.

Οι συλληφθέντες (54, 32, 46 και 37 ετών), οι οποίοι οδηγήθηκαν το πρωί στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για συναφή αδικήματα και ερευνάται η εμπλοκή τους σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.  

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε