Το στρατιωτικό κόλπο για να σε παίρνει ο ύπνος σε 2 λεπτά: Τα 5 βήματα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Το στρατιωτικό κόλπο για να σε παίρνει ο ύπνος σε 2 λεπτά: Τα 5 βήματα

 



Το βιβλίο του 1981 «Relax and Win: Championship Performance» αποκαλύπτει την τακτική που χρησιμοποιούσαν για τον ύπνο στον Αμερικάνικο στρατό.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργία του ανθρώπου... 

 

Ειδικά στην απαιτητική εποχή που ζούμε, ο καλός ύπνος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα, προκειμένου κάποιος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν γύρω του.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι, είναι οτι πέφτουν στο κρεβάτι και δεν μπορούν να κοιμηθούν. Κάτι για το οποίο υπάρχει λύση, σύμφωνα με το βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει το 1981 με τιτλο «Relax and Win: Championship Performance» από τον Μπαντ Ουίντερ.]

Ο συγγραφές του, αποκαλύπτει μία τακτική, την οποία σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα την έχει χρησιμοποιήσει ο Αμερικάνικος στρατός στις κατά καιρούς εξορμήσεις του, όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Και αυτό γιατί μετά από έρευνα που έγινε, υπήρξε το συμπέρασμα πως πολλές από τις λανθασμένες αποφάσεις που λαμβάνονται κατά την διάρκεια ενός θερμού επεισοδίου, οφείλονται είτε στο στρες, είτε στην έλλειψη σωστού ύπνου.

Έτσι, αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα σύστημα, το οποίο παρουσιάζεται στο συγκεκριμένο βιβλίο...

Η όλη η διαδικασία, διαρκεί περίπου 120 δευτερόλεπτα και χωρίζεται σε ουσιαστικά 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις κατά σειρά...

Χαλάρωσε τους μυς στο πρόσωπό σου, το σαγόνι σου, την γλώσσα, ακόμα και αυτούς γύρω από τα μάτια.

Σταμάτα να κουνάς και να σφίγγεις τους ώμους σου. Κατέβασέ τους όσο πιο χαμηλά μπορείς και στη συνέχεια άρχισε να χαλαρώνεις ένα ένα τα χέρια σου.

Κάνε εκπνοή και μετά χαλάρωσε στο στήθος σου. Στη συνέχεια χαλάρωσε τα πόδια σου από τον τετρακέφαλο μέχρι κάτω.

Μετά από 10 δευτερόλεπτα, προσπάθησε να καθαρίσεις το μυαλό σου. Μην σκέφτεσαι πράγματα που σε απασχόλησαν μέσα στην ημέρα ή τις δουλειές που έχεις να κάνεις την επόμενη.

Στο τελευταίο βήμα, πρέπει να φέρεις στο μυαλό σου μία από τις παρακάτω εικόνες.

-Να κάνεις κανόε-καγιάκ σε μία λίμνη, όπου δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από τον καταγάλανο ουρανό που θα βρίσκεται από πάνω σου.

-Να είσαι χαλαρός σε μία μαύρη αιώρα σε ένα μαύρο δωμάτιο.

-Αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από το παραπάνω, το άρχισε να λες από μέσα σου «μην σκεφτείς κάτι», «μην σκεφτείς κάτι» συνέχεια για 10 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες