Σιωπηρή πορεία με κεριά και 19 πανσέδες για τον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό (φωτο & video) - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Σιωπηρή πορεία με κεριά και 19 πανσέδες για τον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό (φωτο & video)

 


Άνθρωποι κάθε ηλικίας κρατώντας ένα κεράκι στο χέρι συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου 19χρονου και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία στη μνήμη του.

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν ο θείος και η θεία του Άλκη, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

«Ένα χρόνο χωρίς τον Άλκη. Δε θα πω πόσο μας λείπει, αυτό που θέλω να πω είναι να μοιράζετε τα συναισθήματα σε φίλους και γνωστούς και στα παιδιά σας, έτσι ώστε να μην έχουμε άλλα θύματα οπαδικής βίας. Ο Άλκης μας να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας και να μη τον ξεχάσουμε ποτέ. Να είναι μέσα στην καρδιά μας και μέσα στην ψυχή μας. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο θείος του Άλκη, Γιάννης Σερέτης, προσθέτοντας ότι καμία ποινή για τους κατηγορούμενους δε θα τους ικανοποιήσει.

Στο σημείο βρέθηκαν και ποδοσφαιριστές του Άρη Κουέστα και Μπάμπετς.

Λίγο πριν την έναρξη της πορείας οι συγκεντρωμένοι φώναξαν «Άλκη ζεις και δεν θα ξεχαστείς» και «Άλκης Καμπανός για πάντα Αρειανός» ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Η πορεία θα κινηθεί στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας, έναντι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, όπου έχουν τοποθετηθεί πλάκες με τα ονόματα των Άλκη, Τόσκο και Νάσο, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της οπαδικής βίας. Στη συνέχεια θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

Το χρονικό

Το ρολόι έδειχνε 00:19 όταν η παρέα του αδικοχαμένου Άλκη δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από τους μαινόμενους οπαδούς. Οι δράστες πλησίασαν τα θύματά τους την ώρα που βρίσκονταν στα σκαλιά της οικοδομής της οδού Γαζή , τους ρώτησαν “τι ομάδα είστε” και όταν ένας εξ αυτών απάντησε “Άρης”, τους επιτέθηκαν με βιαιότητα, κραδαίνοντας λοστούς, μαχαίρια, στειλιάρια, πτυσσόμενα κλομπ, μεταλλικούς σωλήνες, ακόμη και… δρεπάνι! Ακόμη και όταν ο Άλκης τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν, εκείνοι συνέχισαν απτόητοι να τον χτυπούν.

Η δολοφονική αυτή επίθεση με οπαδικά κίνητρα, έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη Καμπανού σε ηλικία μόλις 19 ετών. Δύο φίλοι του τραυματίστηκαν. Αμέσως μετά το φονικό χτύπημα, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και προσπάθησαν εκ των υστέρων να κρύψουν τα ίχνη τους.
Λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση, συλλαμβάνονται 12 άτομα ως υπαίτιοι. Κρίνονται προσωρινά κρατούμενοι ενώ κατά τις απολογίες τους δεν παραδέχεται κανείς ότι ήταν εκείνος που κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα. Στάση που όπως φαίνεται θα κρατήσουν και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης

https://www.thestival.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες