Η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας συμμετέχει στο 13ο Φεστιβάλ Καρναβαλιού Βέροιας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας συμμετέχει στο 13ο Φεστιβάλ Καρναβαλιού Βέροιας


Η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας συμμετέχει στο 13ο Φεστιβάλ Καρναβαλιού που διοργανώνει το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Βέροιας. Και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις οργανώνονται στον Πεζόδρομο της οδού Έλλης και στην αγορά της Βέροιας. Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν ο Δήμος Βέροιας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Βεροίας.
Οι εκδηλώσεις του 13ου Φεστιβάλ Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθούν την Τσικνοπέμπτη 16, την Παρασκευή 24 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τσικνοπέμπτη, 16/2
 ώρες 6.30μ.μ. – 8.00μ.μ.
Το τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, συνοδεία χάλκινων πνευστών θα ξεκινήσει πατινάδα στην πόλη της Βέροιας. Οι χορευτές/τριες των τμημάτων ενηλίκων θα ξεκινήσουν από την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και θα κατευθυνθούν στο κέντρο της αγοράς. Εκεί θα στηθεί το γαϊτανάκι, χορός, που χορεύεται κυρίως την περίοδο της αποκριάς. Οι συμμετέχοντες χορεύουν γύρω από ένα κοντάρι δεμένο με πολύχρωμες κορδέλες. Ο κάθε συμμετέχων κρατάει στο χέρι του μία από αυτές, και έτσι κατά την περιστροφή τους οι κορδέλες τυλίγονται στο κοντάρι. Στη συνέχεια όλοι μαζί προσκαλούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα παραδοσιακό γλέντι. 
Συμμετέχουν οι μουσικοί
Βασιλείου Κώστας : κλαρίνο
Σοφιανίδης Μάνος: ακορντεόν
Ματζίρίδης Νίκος: σαξόφωνο
Τσιρώνης Απόστολος : κρουστά 
Από τις 8μ.μ.
Στο εμπορικό κέντρο τα καταστήματα στήνουν ψησταριές και με μουσική από τοπικά σχήματα προσκαλούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα αποκριάτικο γλέντι. 
Μετά τις 10μ.μ. 
Το γλέντι κορυφώνεται και η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο συνοδεία χάλκινων πνευστών στην οδό Έλλης! 
Παρασκευή 24/2, ώρες 8.00μ.μ. – 10.00μ.μ.
Μασκέ πάρτυ και διαγωνισμός καλύτερου ατομικού και ομαδικού καρναβαλιού. 
Κυριακή 26/2, ώρες 8.00μ.μ. – 10.00μ.μ.
Γιορτή μπύρας: Τα καταστήματα στήνουν ψησταριές, η μπύρα ρέει άφθονη(σε μειωμένη τιμή) και συνοδεία χάλκινων πνευστών προσκαλούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα αποκριάτικο γλέντι. Όλη η πόλη μια παρέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες