1 στις 10 γυναίκες πάσχουν από επιλόχεια κατάθλιψη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

1 στις 10 γυναίκες πάσχουν από επιλόχεια κατάθλιψη

 

Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι πραγματική. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων λένε ότι 1 στις 10 νέες μητέρες υποφέρει από αυτό. Είναι πολύ περισσότερο από αυτό που ονομάζεται «baby blues» επειδή διαρκεί περισσότερο και τείνει να είναι πιο σοβαρό.

Επιλόχεια κατάθλιψη

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εναλλαγές της διάθεσης, άγχος, λύπη, κλάμα ευερεθιστότητα και αίσθημα κατάθλιψης. Η έγκαιρη θεραπεία είναι σημαντική και οι ειδικοί της Mayo Clinic λένε ότι λειτουργεί. Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που υποδεχτήκατε το νέο σας μωρό στον κόσμο. Υποτίθεται ότι είσαι ενθουσιασμένος. Αντίθετα, νιώθετε θλίψη, μοναξιά, ευερεθιστότητα και κατάθλιψη.

«Η επιλόχεια κατάθλιψη τυπικά ορίζεται ως συμπτώματα διάθεσης, άγχος που εμφανίζεται στις γυναίκες — συνήθως εντός τριών εβδομάδων ή περισσότερο, ας πούμε μέχρι τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό του παιδιού τους», λέει η Δρ. Summer Allen, οικογενειακός γιατρός της Mayo Clinic.

Ο Δρ Άλεν λέει ότι η επιλόχεια κατάθλιψη είναι διαφορετική από τη βρεφική μπλουζ, η οποία συνήθως διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες. «Η επιλόχεια κατάθλιψη, ή η ψυχική υγεία της μητέρας, όπως αναφέρεται τώρα, είναι φυσιολογική και συμβαίνει σε πολλές γυναίκες και μπορεί να έχει διαφορετικό βαθμό σοβαρότητας», λέει.

ΠΗΓ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες