Αγχωμένη ενίσχυση, Αγιά blues!


Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες μέσα στον νέο χρόνο για να αποδειχθεί για ακόμη μια φορά η πολιτική γύμνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τρομοκρατημένη ενόψει εκλογών και όπως πάντα στο ποδάρι και με επικοινωνιακούς όρους, διά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα de minimis αγχωμένη ενίσχυση στους αγρότες της Λάρισας, μία μέρα πριν την κινητοποίηση των μηλοπαραγωγών σήμερα Τρίτη στην Αγιά. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Μάλιστα, ο χουβαρντάς Υπουργός θέτει αναμονές σε άλλες περιοχές της χώρας όπου επίσης επλήγησαν μηλοπαραγωγοί, όπως Καστοριά, Κοζάνη, Πιερία, Φλώρινα και Μαγνησία, αφήνοντας τις αντίστοιχες ανακοινώσεις ενίσχυσης για το άμεσο μέλλον. Προφανώς, αναλόγως με τη δραστηριότητα που θα επιδείξουν οι εκεί αγρότες αναφορικά με τις κινητοποιήσεις τους.
Ηθικό δίδαγμα: Κινητοποιείσαι; Πληρώνεσαι! Περιμένεις πολιτική δικαιοσύνη, ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τήρηση των υπεσχημένων; Θα περιμένεις πολύ. Έμπλεξες με ανίκανους.
Αμείλικτο το ερώτημα: Η Ημαθία δεν έχει μηλοπαραγωγούς που έχασαν την παραγωγή τους από καιρικά φαινόμενα μέσα στο 2022 και εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία; Δεν έχει αγρότες που σε αναμονή υπεσχημένων ενισχύσεων για μήλα και ροδάκινα, που είτε δεν πουλήθηκαν εξαιτίας του πολέμου είτε καταστράφηκαν από τις βροχοπτώσεις, δεν είχαν καθόλου εισόδημα φέτος τα Χριστούγεννα; Η απάντηση δυστυχώς προφανής.
Το νέο έτος 2023 μπορεί να ξεκίνησε με άσχημα νέα και τάχιστη υπενθύμιση της ανυπαρξίας κυβερνητικής πολιτικής, ωστόσο η ελπίδα είναι μπροστά μας. Η εκλογική αναμέτρηση που πλησιάζει θα δώσει την απάντηση που πρέπει και την τιμωρία που αξίζει στη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών.
Αντώνης Μαρκούλης
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε