Με εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ της Ημαθίας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου 2023 η πρ. βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Φρόσω Καρασαρλίδου, στο εστιατόρια "Απ' Αλλού", στη Βέροια.

Στην πρόσκληση της επί 6,5 χρόνια βουλευτή και εκ νέου υποψήφιας Φρόσως Καρασαρλίδου, ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία των ΜΜΕ της Ημαθίας, από Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια και δόθηκε η ευκαιρία για μια εφ' όλης της ύλης πολιτική συζήτηση. 

Στο καλωσόρισμά της η Φρόσω Καρασαρλίδου αναφέρθηκε σε βασικά θέματα που απασχολούν την Ημαθία, όπως την μεταφορά του Τελωνείου στην Κουλούρα, την αξιοποίηση του παλιού δικαστικού μεγάρου Βέροιας, τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, ενώ σχολίασε και την πρόσφατη επίσκεψη Μητσοτάκη για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου των Αιγών, για τα οποία εξέφρασε την απογοήτευσή της για τον τρόπο που έγιναν. 

Ειδική αναφορά έκανε η πρ. βουλευτής στον αγροτικό τομέα, καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις για τον αγροτικό τομέα, όπως η οργανωμένη αναδιάρθρωση καλλιεργειών, η διεκδίκηση ίδρυσης αγροτικής σχολής κλπ. 

Η Φρόσω Καρασαρλίδου σχολίασε πως μόνο με συνέργειες και συνεργασία μεταξύ των φορέων μπορεί να υπάρξουν λύσεις σε προβλήματα του νομού, αλλά και να δοθεί μία αναπτυξιακή τροχιά στην Ημαθία. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχολιάστηκε από τους δημοσιογράφους το γεγονός ότι η κα Καρασαρλίδου, παρότι απώλεσε την βουλευτική έδρα το 2021, μετά από απόφαση του εκλογοδικείου επειδή ακυρώθηκαν ψηφοδέλτια που κάποιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν τα είχαν μονογράψει όπως προβλέπεται, συνέχισε να τιμά την εμπιστοσύνη του κόσμου, με παρεμβάσεις, αρθρογραφία, επαφές με πολίτες, επιχειρήσεις, φορείς. Πάνω στο θέμα αυτό η Φρόσω Καρασαρλίδου τόνισε ότι ακριβώς λόγω του τρόπου που έχασε την έδρα, θεώρησε χρέος της τουλάχιστον η ίδια να τιμήσει την ετυμηγορία του Ημαθιώτικου λαού. 


Ερώτηση τέθηκε και σχετικά με την υποψηφιότητα του Θεόφιλου Κορωνά για τον Δ. Βέροιας. Η Φρόσω Καρασαρλίδου, εκφράζοντας την προσωπική της άποψη, δήλωσε πως πρόκειται για μια φρέσκια παρουσία και παράλληλα έχει αυτοδιοικητική εμπειρία. Συνεπώς, κατά την κα Καρασαρλίδου θα μπορούσε η υποψηφιότητητα αυτή να στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Άλλωστε, η υποψηφιόττηα Κορωνά αναμένεται να στηριχτεί και από άλλες πολιτικές δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, ακριβώς για τους λόγους που προανέφερε η πρ. βουλευτής. 

Τέλος, ζητήθηκε από την Φρόσω Καρασαρλίδου να σχολιάσει πληροφορίες που αναφέρονται στο ενδεχόμενο συμμετοχής της σε υπουργικό σχήμα, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ βρίσκεται στην Κυβέρνηση. Στην συγκεκριμένη ερώτηση η κα Καρασαρλίδου απέφυγε να απαντήσει ευθέως, σχολιάζοντας πως από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε αγωνίζεται με γνώμονα το καλό της Ημαθίας και όχι της προσωπικής της ανέλιξης. Βεβαίως, όπως συμπλήρωσε, την επόμενη μέρα θα είναι παρούσα από όποια θέση κληθεί για να υπηρετήσει το συμφέρον της Ημαθίας και της χώρας, αλλά ειδικά το θέμα της ενδεχόμενης υπουργοποίησης είναι απόφαση που αφορά μόνο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. Σε κάθε περίπτωση, ενδεχόμενη υπουργοποίηση της Φρόσως Καρασαρλίδου (πχ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) θα αποτελούσε μία εγγύηση ότι - αν μη τι άλλο - η Ημαθία δεν θα ήταν πάντα στην... απ' έξω, όπως συμβαίνει πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα (βλέπε ενισχύσεις για απώλεια εισοδήματος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μηλοπαραγωγοί, αποζημιώσεις από χαλάζι κλπ). 
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα παρακάτω ΜΜΕ:

Εφημερίδες: ΛΑΟΣ, Ημερήσια, Φωνή Ναούσης, Ο Πολίτης, inaoussa εν τύπω
Ραδιοφωνικός σταθμός: ΑΚΟΥ 996
Ενημερωτικές ιστοσελίδες: pliroforiodotis.gr, naousanews.gr, verianet.gr, alli-apopsi.gr, anepikairos.gr, 24oresimathia.gr, imathiotikigi.gr, prasimo-mili.blogspot.gr
Τηλεόραση: Εκπομπή "Εν Βεροία" - ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κ. Μακεδονίας

Το laikoyra.gr απουσίαζε για λόγους.... ρεπορτάζ, ενώ παρόν ήταν, φυσικά, το InVeria.gr και η ψηφιακή εφημερίδα "InVeria
".