Συχνές καούρες: Ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν στη μείωσή τους;

 


 
Σύμφωνα με μελέτες, οι περισσότεροι από εμάς θα υποφέρουμε σε κάποια φάση από ενοχλήσεις όπως καούρες ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Οι...  

 
καταστάσεις αυτές προκαλούνται από προβλήματα με τη βαλβίδα ανάμεσα στο στομάχι και στον οισοφάγο, η οποία ανοίγει πολύ εύκολα, επιτρέποντας στα οξέα να ανέβουν από το στομάχι προς τα πάνω στον πεπτικό σωλήνα προκαλώντας πόνο και φλεγμονή. Η εγκυμοσύνη, τα μεγάλα γεύματα ή η άσκηση πολύ σύντομα μετά το φαγητό μπορεί να πυροδοτήσουν καούρες καταλήγοντας σε χρόνια στομαχική ενόχληση και μετεωρισμό.

"Ενθαρρύνω τους ανθρώπους με παλινδρόμηση να υιοθετήσουν κάποιους απλούς κανόνες που θα βελτιώσουν πολύ το πρόβλημά τους" σχολιάζει η διαιτολόγος. "Να προγραμματίζουν τα γεύματα και τα σνακ τους, να τρώνε αργά και σε ένα ήρεμο περιβάλλον, να ελέγχουν τις μερίδες και να προσέχουν τη στάση του σώματός τους προσπαθώντας να έχουν όσο το δυνατόν πιο ίσιο τον κορμό όταν τρώνε. Για πολλούς ανθρώπους είναι επίσης σημαντικό να μεσολαβούν 2 με 3 ώρες μεταξύ του βραδινού και του ύπνου" προσθέτει η ειδικός.

Ποιες τροφές πρέπει να επιλέγεις

Πόριτζ: Η βρόμη μουλιασμένη σε ζεστό νερό ανακουφίζει από την παλινδρόμηση

Κεφίρ και γιαούρτι: Καταπραΰνουν τις καούρες.

Ψωμί ολικής αλέσεως: Διάλεξε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως μακρύκοκκο ρύζι, ζυμαρικά και ψωμί ολικής αλέσεως.

Λεμόνι: Μερικές σταγόνες λεμονιού σε χλιαρό νερό το πρωί μπορεί να βοηθήσει να γίνει πιο αλκαλικό το περιεχόμενο του στομάχου, μειώνοντας ή σταθεροποιώντας τα επίπεδα των οξέων.

Καυτερά φαγητά: Οι καυτερές τροφές, όπως το τσίλι και οι πιπεριές, καθώς και ενισχυτικά γεύσης, όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι, διεγείρουν την παραγωγή γαστρικών υγρών.

Latte και δυνατός στιγμιαίος καφές: Προκαλεί οξύτητα που αναστατώνει την επίστρωση του στομάχου.

shape.gr
 

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε