Καρύδια: Μια χούφτα την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Καρύδια: Μια χούφτα την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

 


Τα καρύδια χάρη στα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς και ως «τροφή για το μυαλό».

Εξάλλου καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το σχήμα των καρυδιών μοιάζει με τον ανθρώπινο εγκέφαλο ενώ... 

 
οι πτυχές του είναι παρόμοιες με εκείνες του νεοφλοιού.

Έκτος από τα πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά, ιδίως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν νέες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα καρύδια προστατεύουν τη ψυχική υγεία και το έντερο, αναφέρει το healthline.com.

Συγκεκριμένα νέα μελέτη δημοσιεύεται στην διατροφική επιθεώρηση Nutrients τεκμηριώνει ότι μόλις 56 γραμμάρια καρυδιών ημερησίως είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τις βλαβερές επιπτώσεων του στρες.

Καρύδια: Τι έδειξε η έρευνα

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε οι ερευνητές διαπίστωσε πώς όσοι κατανάλωναν μια χούφτα καρύδια την ημέρα, ανέφεραν βελτιωμένη ψυχική υγεία. Επίσης βελτιώθηκε ο ύπνος τους και ο μεταβολισμός τους.

Έξαλλου σύμφωνα με τους ειδικούς τα καρύδια είναι πλούσια σε συστατικά που προάγουν την υγεία του εγκεφάλου καθώς μεταξύ άλλων περιέχουν:

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Αντιοξειδωτικές ουσίες

Μελατονίνη (είναι η ορμόνη του ύπνου)
Πολυφαινόλες

Φολικό οξύ
Βιταμίνη Ε

«Γνωρίζαμε πάντα ότι τα καρύδια είναι μια τροφή που προάγει την υγεία. Λόγω του σχεδιασμού και της διάρκειας αυτής της μελέτης, τα ευρήματα δίνουν πραγματικά μια εικόνα για το πώς μια απλή τροφή όπως τα καρύδια μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του στρες», αναφέρει ο εξηγεί ο διδακτορικός ερευνητής Mauritz F. Herselman.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Larisa Bobrovskaya, PhD τονίζει healthline.com, στο πως «είναι σαφές ότι η κατανάλωση καρυδιών ως υγιεινό διατροφικό πρότυπο μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στη νόηση και την ψυχική υγεία, ενδεχομένως λόγω της άφθονης περιεκτικότητάς τους σε ωμέγα-3».
 
 healthstories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες