Δράση ενημέρωσης στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βέροιας


Ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιανουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης, το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας σε μαθητές/-τριες του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Βέροιας.
Στόχος ήταν η βελτίωση των γνώσεων των μαθητών/-τριών σε θέματα βίας, η καλλιέργεια κουλτούρας σεβασμού των δικαιωμάτων και η ενημέρωση για τους τρόπους προστασίας. Η παρέμβαση έδωσε την ευκαιρία στα συμμετέχοντα πρόσωπα να αναστοχαστούν σχετικά με τα έμφυλα στερεότυπα/προκαταλήψεις, την ισότητα των φύλων, την ενδοοικογενειακή βία, τις ποικίλες μορφές της έμφυλης βίας και να ενδυναμωθούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.
Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε