Η αδικία στο μεγαλείο της για τους αγρότες της ΗμαθίαςΤην Δευτέρα 2 Ιανουαρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, αποφάσισε την καταβολή μέσω de minimis 300 € ανά παραγωγικό στρέμμα καλλιέργειας μήλου του νομού Λάρισας, προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί που έχουν ζημιωθεί.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, τα προβλήματα στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και συγκομιδής, ζητήματα που παρουσιάσθηκαν στις αγορές του εξωτερικού, καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα, οδήγησαν σε μια ζημιογόνο καλλιεργητική περίοδο.
 
Τα ίδια προβλήματα αντιμετώπισαν και οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας και Πέλλας, αλλά ακόμη περιμένουν. Χρονικά η παραγωγή τους προηγείται της παραγωγής μήλου, αλλά η κυβέρνηση τους αγνόησε. Γιατί εξαιρέθηκαν; Οι παραγωγοί της Ημαθίας δεν είναι επαίτες. Αδικήθηκαν κατάφορα και πρέπει να λάβουν αυτά που δικαιούνται. 
 
Τι περιμένει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών ροδάκινου; Περιμένει τις εκλογές για να τους ενισχύσει;

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε