Πέτρος Τσαπαρόπουλος - Δελτίο και στα φάρμακαΤο τελευταίο καιρό δημιουργούνται μεγάλες ουρές στα φαρμακεία στην προσπάθεια των χρόνιων ασθενών να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακά τους αλλά και γονέων να βρούνε φάρμακα καθημερινής χρήσης (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά) για τα παιδιά τους. ΄
Μια τραγική εικόνα που έρχεται να συμπληρώσει την δεινή θέση των Ελλήνων που μαζί με την μεγάλη απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων τους, τα ρεκόρ ακρίβειας και τα κάθε λογής δελτία αντιμετωπίζουν και τα άδεια ράφια των φαρμακείων. 
Μετά την διάλυση του ΕΣΥ και τους χιλιάδες θανάτους έρχεται να προστεθεί και η μεγάλη έλλειψη των φαρμάκων πρώτης ανάγκης.
Το πρόβλημα των ελλείψεων αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα της Δημόσιας Υγείας και το μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητας αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και απευθύνει δημόσια έκκληση για την επίλυση του προβλήματος.
 Ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η οποία όπως αναφέρει κινείται προς λάθος κατεύθυνση.
Η ΝΔ κάτω από την επίκληση της διεθνούς διάστασης του προβλήματος καλύπτει την νεοφιλελεύθερη αντίληψη της περί δήθεν δυνατότητας της αγοράς να αυτορρυθμίζεται!
Το αποτέλεσμα είναι επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών να κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα διαθέτοντας στο εξωτερικό σκευάσματα σε πολύ υψηλότερη τιμή και να τα στερούν από την εγχώρια αγορά στοχεύοντας στην αύξηση των τιμών τους.
Στην ίδια λογική κινείται και ο ΙΦΕΤ (κρατική φαρμακαποθήκη) που ενώ θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες της χώρας με φάρμακα προωθεί εξαγωγές φαρμάκων όπως έχει καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η μόνη λύση είναι 
η επ΄ αόριστον απαγόρευση εξαγωγής των σκευασμάτων που είναι σε έλλειψη
η αυστηρή τήρηση των υποχρεώσεων των φαρμακευτικών εταιρειών και φαρμακαποθηκών για απόθεμα τρίμηνης διάρκειας 
 η δημιουργία “εθνικού αποθέματος“ σε ζωτικής σημασίας φάρμακα
εμπιστευόμαστε τα φάρμακα της Ελληνικής βιομηχανίας.
Η πανδημία απέδειξε ότι η ελεύθερη αγορά βλάπτει σοβαρά την υγεία.
Η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει με ισχυρή κρατική παρέμβαση την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα αναγκαία φάρμακα.
Είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα!

                                                     ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
                                                        ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
                                                  ΜΕΛΟΣ ΤΗΝ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε