Φωτορεπορτάζ -Βίντεο-Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο διοικητήριο στην Ημαθία ένα όνειρο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη


Σήμερα έπεσαν οι υπογραφές για το νέο διοικητήριο στην Ημαθία ένα όνειρο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη...
Στην σημερινή εκδήλωση και στις υπογραφές ήταν και ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Μπίλια
Τα χαρακτηριστικά του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας:


-Βρίσκεται στην είσοδο της Βέροιας σε οικόπεδο 33.479 τ.μ.
-Προβλέπεται να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
-Θα κατασκευαστεί αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 150 ατόμων.
-Το σύνολο της δόμησης είναι περίπου 10.000 τ.μ.
-Η θέση του οικοπέδου είναι προνομιακή, το κτίριο θα είναι ορατό από τους διερχόμενους επί της Εγνατίας Οδού και θα αποτελέσει κορυφαίο αστικό τοπόσημο.
-Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ένταξη του κτιρίου στο φυσικό περιβάλλον και στη μορφολογία του οικοπέδου και του περιβάλλοντα χώρου.
-Η εικόνα του κτιρίου θα αντανακλά τη σημασία του ως σημαντικού δημόσιου κτιρίου, ενώ θα δημιουργηθεί ανάλογος υπαίθριος δημόσιος χώρος για την υποδοχή του κοινού.
-Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενσωματώνει ομαλά τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και των παθητικών συστημάτων για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.
-Το κτίριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα.
-Θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων προσωπικού και επισκεπτών συνολικής χωρητικότητας 195 θέσεων, από τις οποίες οι 14 θέσεις είναι για οχήματα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.
-Θα γίνουν εκτεταμένες φυτεύσεις.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 28.110.000 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφεται στις 19 Ιανουαρίου 2023, θα επιβλέπεται από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024.
Ο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας τόνισε....Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση για τη υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του Διοικητηρίου Ημαθίας.
Είναι πραγματικά τιμητική η παρουσία όλων σας και νομίζω ότι άξιζε να το κάνουμε διότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αφορά όλη την Ημαθία.
Θέλω πρώτα από όλα να ξεκινήσω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα του έργου, συμμερίστηκε την προτεραιότητά που του δώσαμε και σήμερα δίνει σάρκα και οστά σε ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Ημαθίας.
Μαζί θέλω να ευχαριστήσω και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, τον καλό φίλο Πάρι Μπίλια που στάθηκε και στέκεται συνεχώς στο πλευρό μας και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχει να μας μεταφέρει και άλλα σπουδαία έργα για μεγάλα και σοβαρά έργα που έχουμε εντάξει στον προγραμματισμό μας.
Όπως ευχαριστώ τα στελέχη της Περιφέρειας και όλα τα στελέχη και υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας που εργάστηκαν και θα εργαστούν για το έργο

Απόστολε, 
Πάρι, 
φίλες και φίλοι συνεργάτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 

Κατορθώσατε με το συνεχές ενδιαφέρον σας για την περιοχή μας, να κάνετε την Ημαθία σπίτι σας και έτσι σας νιώθουμε. 
Είστε κι εσείς Ημαθιώτες κι έτσι σας υποδεχόμαστε σήμερα στη Βέροια

Κυρίες και Κύριοι
Τόνισα προηγουμένως ότι το Διοικητήριο της Ημαθίας είναι ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής μας.
Αυτό ακριβώς θέλουμε να τονίσουμε σήμερα προσκαλώντας στη εκδήλωση, όλους τους Δημάρχους της Ημαθίας τον Κώστα Βοργιαζίδη, τον Νικόλα Καρανικόλα, τον Παναγιώτη Γκυρίνη που σήμερα εκπροσωπεί ο Στέφανος Δριστάς
Αλλά και όλους τους προηγούμενους αιρετούς Νομάρχες της Ημαθίας, τον Ανδρέα Βλαζάκη, τον Γιάννη Σπάρτση και τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη αλλά και τους προηγούμενους δημάρχους τον Γιάννη Χασιώτη, τον Χρήστο Σκουμπόπουλο, τη Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, τον Νίκο Κουτσογιάννη.
Σας ευχαριστώ όλους,
Όπως θέλω να ευχαριστήσω και τον υφυπουργό Οικονομικών, τον Απόστολο Βεσυρόπουλο που έβαλε την καθοριστική τελική υπογραφή για την παραχώρηση του οικοπέδου όπου θα γίνει το Διοικητήριο. 
Αγαπητοί μου, 
Έργα όπως το Διοικητήριο, όπως το Μουσείο των Αιγών που εγκαινιάσαμε πρόσφατα, δεν είναι έργα των λίγων, δεν είναι έργα μικρών ομάδων. 

Είναι έργα των πολλών, είναι έργα συλλογικά, είναι έργα που τα ζητούν οι τοπικές κοινωνίες, είναι έργα που γίνονται για τους πολίτες κι αυτό θέλουμε να τονίσουμε μέσα από τη σημερινή εκδήλωση. Εσείς όλοι εκπροσωπείτε τους πολίτες της Ημαθίας και στον λαό της Ημαθίας ανήκει το έργο.
Η ιστορία βέβαια, σήμερα γράφει ότι το Διοικητήριο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στη θητεία του Απόστολου Τζιτζικώστα, στη θητεία μας. 
Κι έχω όλο το δικαίωμα να πιστεύω ότι πάλι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα το παραδώσουμε στον λαό της Ημαθίας.
Κυρίες και Κύριοι
Φίλες και Φίλοι
Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης

Το Διοικητήριο Ημαθίας επιτέλους γίνεται πράξη.
Το είπαμε, το υλοποιούμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό. 
Λέγοντας λίγα και κάνοντας πολλά. 
Απόστολε Τζιτζικώστα, από αυτό εδώ το ξενοδοχείο ξεκινήσαμε το 2014 τότε που με παρουσίασες για πρώτη φορά ως υποψήφιο, για να ξεκινήσουμε το δικό μας αυτοδιοικητικό ταξίδι, παίρνοντας την σκυτάλη για να φέρουμε την περιφέρεια και την Ημαθία ακόμα υψηλότερα.
Όλοι οι προκάτοχοί μας έχουν την δική τους συμμετοχή και στο σημερινό έργο και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Εμείς όμως είμαστε εδώ και συνεχίζουμε διότι η διαδρομή μας έχει και συνέχεια. Κράτησες τον λόγο σου και τήρησες όλα όσα υποσχέθηκες. Σε ευχαριστώ για την στήριξη. Όπως ευχαριστώ και για την στήριξη όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, όλους του υποψήφιους του συνδυασμού μας, ακόμη και τους Ημαθιώτες περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης όπως ό Στάθης Σαρηγιαννίδης που στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια για την Ημαθία και τον τόπο μας.
Οφείλω όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένεια μου, την σύζυγό μου και τα αδέλφια μου που με στήριξαν και μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια καθώς και όλους τους προσωπικούς φίλους που είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μου στην πρώτη γραμμή.
Η προσπάθειά μας για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ημαθία είναι συλλογική. Το αναγνωρίζω και σας ευχαριστώ όλους ανεξάρτητα από παρατάξεις. Μας ενώνει ο τόπος μας, αξίζει να παλεύουμε με όραμα για την Ημαθία και πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι όλοι μαζί

Link με τις μακέτες του κτηρίου 

https://collect.wetransfer.com/board/s8p0298clo1n8kr1v20230116104958/latest?token=55f1bcee-ac60-42b3-bf24-9e687d1627
Οικογένεια Καλαϊτζίδη


0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε