Εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου – Στο 70% με 80% οι προσφορές


Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εκπτώσεις

Για την κίνηση της αγοράς την εορταστική περίοδο μίλησε στην ΕΡΤ ο...

 
Νίκος Κογιουμτζής, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών o οποίος μίλησε για τις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα (9/1) και θα διαρκέσουμ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και το τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές.«Αυτό που συνιστούμε κάθε φορά στους καταναλωτές είναι να κάνουν έρευνα αγοράς, να βλέπουν την διπλή αναγραφόμενη τιμή, να ξέρουν το προϊόν τι τιμή είχε πριν και τι τιμή είχε μετά για να μην πέσουν ουσιαστικά στην παγίδα των πλασματικών εκπτώσεων. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται, γινόμαστε καλοί και εμείς σαν επιχειρηματίες και η αγορά, αλλά ουσιαστικά δίνει και προστιθέμενη αξία στην ίδια την οικονομία» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Κογιουμτζής.

Αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την ενδιάμεση Κυριακή που θα είναι ανοικτά, τόνισε ότι το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, από τις 11:00 έως τις 18:00.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές ενώ κάλεσε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους.

«Είναι μονόδρομος πια για όλους τους εμπόρους και επιχειρηματίες να κάνουν γενναίες εκπτώσεις. Γιατί η μόνη οδός ρευστοποίησης για τις επιχειρήσεις είναι η κατανάλωση αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε κλειστό τραπεζικό σύστημα. Το 90% των επιχειρήσεων δεν φτάνουν ούτε στο γκισέ των τραπεζών, άρα εκ των πραγμάτων θα έχουμε πολύ καλές εκπτώσεις που μπορεί να φτάσουν και 70 και 80%. Άρα εκ των πραγμάτων θα πρέπει να βγει ο κόσμος να δει να κάνει έρευνα αγοράς και αμέσως μετά να ψωνίσει» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.


Καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι


Σχολιάζοντας το πώς κυμάνθηκε η αγοραστική κίνηση των περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κ. Κογιουμτζής υποστήριξε ότι η ψυχολογία ήταν ανεβασμένη.

«Ο κόσμος κυκλοφόρησε. Οι αξίες βέβαια των δώρων που αγοράστηκαν ήταν μικρότερες. Σε σχέση με πέρυσι τα πράγματα ήταν καλύτερα. Μάθαμε σιγά σιγά να χρησιμοποιούμε ουσιαστικά το ηλεκτρονικό κατάστημα», είπε χαρακτηριστικά

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε