«Στο τραπέζι» έκτακτο δώρο Πάσχα 250-300 ευρώ – Ποιοι δικαιούχοι «κόβονται» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

«Στο τραπέζι» έκτακτο δώρο Πάσχα 250-300 ευρώ – Ποιοι δικαιούχοι «κόβονται»

 


Το έκτακτο επίδομα που φαίνεται ότι γίνεται μόνιμο είναι το άτυπο «Δώρο Πάσχα» που ανακοινώνεται και για το 2023

Οι ευάλωτες ομάδες πολιτών θα συμπεριληφθούν και φέτος στις λίστες που...  

 
θα πληρωθούν ένα νέο, έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2023», την περίφημη δηλαδή επιταγή ακρίβειας.

Η είδηση ότι το νέο επίδομα έχει «κλειδώσει» έγινε γνωστή περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου, ωστόσο, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό ενδεχομένως να φτάσει και τα 300 ευρώ.

Ειδικότερα, ολοένα και πιο κοντά βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο στο να δώσει τις λεπτομέρειες για την οικονομική ενίσχυση που έδωσε και πέρσι αλλά και τα Χριστούγεννα.

Εξάλλου, το «παράθυρο» για νέα επιδόματα και πακέτα στήριξης στους πολίτες άνοιξε διάπλατα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Είπε χαρακτηριστικά:

«Εκτιμώ ότι έτσι όπως κινείται σήμερα η ελληνική οικονομία, έτσι όπως προσδοκούμε ότι θα κινηθεί η ελληνική κοινωνία και η οικονομία, θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος το 2023».

Η κυβέρνηση θα δώσει 250-300 ευρώ σε μία διευρυμένη κατηγορία ευάλωτων πολιτών, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και ίσως και οι δικαιούχοι επιδόματος Παιδιού. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του Α21 ήταν στη λίστα και το περασμένο Πάσχα αλλά και τα Χριστούγεννα. Σε κάθε περίπτωση, όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Πότε πληρώνεται το άτυπο «Δώρο Πάσχα»

Η πληρωμή θα γίνει μέσα στη Μ. Εβδομάδα, όπως έγινε και το Πάσχα του 2022 που πληρώθηκε τη Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου. Φέτος το Πάσχα πέφτει στις 16 Απριλίου.

Νέα πληρωμή επιταγής ακρίβειας στο τέλος Ιανουαρίου 2023

Μία τελευταία ευκαιρία είχαν για να μπουν στη λίστα της έκτακτης πληρωμής για επίδομα παιδιού έχουν όσοι ξεκίνησαν μεν τη δημιουργία της αίτησης, όμως δεν την ολοκλήρωσαν την υποβολή της.

Η ανακοίνωση ήρθε από τον ΟΠΕΚΑ την ημέρα της πληρωμής της επιταγής ακρίβειας τον Δεκέμβριο, και αφορά και την τακτική δόση αλλά και την έκτακτη ενίσχυση με 1,5 επιπλέον δόση. Η πλατφόρμα για αιτήσεις έκλεισε πριν μερικές μέρες. Τώρα αναμένεται η νέα έκτακτη πληρωμή, η οποία θα γίνει την τελευταία εργάσιμη μέρα του Γενάρη, δηλαδή την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες