Αγγλία: Οι οδηγοί θα πληρώνουν πρόστιμο αξίας 1.135 ευρώ για άσκοπη χρήση της κόρνας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Αγγλία: Οι οδηγοί θα πληρώνουν πρόστιμο αξίας 1.135 ευρώ για άσκοπη χρήση της κόρνας

 


Έρευνα αγγλικού ινστιτούτου απέδειξε πως η πλειοψηφία των οδηγών χρησιμοποιούν την κόρνα τους, χωρίς κανένα λόγο

Οι οδηγοί αυτοκινήτων στην Αγγλία που χρησιμοποιούν άσκοπα την κόρνα τους σε...  


 

μοτοσυκλετιστές θα πληρώνουν πρόστιμο αξίας 1.135 ευρώ.

Οι οδηγοί θα βρεθούν ενάντια με το νόμο και θα αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμο αξίας, μέχρι και 1.135€, αν χρησιμοποιήσουν άκοπα την κόρνα του αμαξιού τους.

Σύμφωνα με έρευνα αγγλικού ινστιτούτου απέδειξε πως η πλειοψηφία των οδηγών χρησιμοποιούν την κόρνα τους, χωρίς κανένα λόγο.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν πως 1 στους 4 οδηγούς κορνάρουν χωρίς λόγο και αιτία, με αποτέλεσμα να προκαλούν άγχος σε νέους οδηγούς.

Την ίδια στιγμή 1 στους 5 κορνάρουν επίτηδες σε νέους οδηγούς, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους, το κάνουν προκειμένου να τους εντάξουν γρηγορότερα στους οδηγικούς ρυθμούς της χώρας.

Οι αποκαλύψεις της έρευνας έρχονται ενάντια στους νόμους που διέπουν την χώρα, καθώς σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, οι οδηγοί μπορούν να κορνάρουν μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις ή για να προειδοποιήσουν κάποιον άλλο οδηγό.

Επιπρόσθετα είναι παράνομο να κάνεις χρήση της κόρνας σε μια γειτονιά από τις 11:30 το βράδυ μέχρι τις 07:00 το πρωί. Αν η αστυνομία αντιληφθεί την παράβαση του νόμου, μπορεί να κόψει πρόστιμα αξίας που κυμαίνεται από τα 35€ έως και τα 1.135€.

Ο Neil Greig διευθυντής οργανισμού, που είναι υπεύθυνος για την σωστή συμπεριφορά των οδηγών, δήλωσε: «Οι περισσότεροι οδηγοί γνωρίζουν τους νόμους. Όπως για παράδειγμα φοράμε πάντα ζώνες και δεν χρησιμοποιούμε το κινητό, ενώ οδηγούμε».

«Όμως αρκετοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν πως η άσκοπη χρήση της κορνάς μπορεί να σε πάει στο δικαστήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες