Αυτές οι σούπερ τροφές καταπολεμούν τη γρίπη και το κρυολόγημα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Αυτές οι σούπερ τροφές καταπολεμούν τη γρίπη και το κρυολόγημα

 



Διάβασε ποιες τροφές πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου για να ελαχιστοποιήσεις την ταλαιπωρία τις ημέρες αυτές

 Προσπαθείς να παραμείνεις υγιής κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και να αποφύγεις το κρυολόγημα ή τη γρίπη; Από...  


 

την κατανάλωση λιπαρών ψαριών μέχρι τις γλυκοπατάτες, ή απλά πίνοντας περισσότερο τσάι στο γραφείο, υπάρχει μια σειρά από τρόφιμα που μπορείς να φας για να κρατήσεις το συνάχι μακριά.

Και δεν μιλάμε απλώς για την κατανάλωση περισσότερων πορτοκαλιών ή των φυλλώδων λαχανικών σου. Το καλύτερο από όλα, αυτές οι επιλογές είναι άμεσα διαθέσιμες μέσω της τεράστιας γκάμας εταιρικών μενού τροφοδοσίας και της υπηρεσίας προμηθειών κουζίνας.

Ψάρια


Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες, είναι γεμάτα ωμέγα 3, τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καταπολέμηση λοιμώξεων όπως η γρίπη. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη για την υγεία, όπως:

  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
  • Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Χαμηλότερος κίνδυνος άνοιας και καρκίνου

Σκόρδο

 
Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σκόρδου έχει αποδειχθεί ότι ενδεχομένως προλαμβάνουν ή μειώνουν τη διάρκεια του κρυολογήματος. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που έπαιρναν συμπλήρωμα σκόρδου κάθε μέρα παρουσίασαν μείωση κατά 63% στον αριθμό των κρυολογημάτων. Εκτός από το να σε κρατά υγιείς κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, το σκόρδο έχει ένα σωρό άλλα οφέλη για την υγεία, μεταξύ των οποίων:

  • Μειωμένη αρτηριακή πίεση
  • Βελτιωμένα επίπεδα χοληστερόλης
  • Βοηθά στην πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ και της άνοιας

Άπαχο κρέας

 
Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου σύστημα τρώγοντας άπαχο κρέας, όπως μοσχάρι, αρνί, μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο. Αποτελούν εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου και σιδήρου, τα οποία είναι απαραίτητα για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Μάραθο

 
Ο μάραθος μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της συμφόρησης στο στήθος και στην ανακούφιση από το βήχα.

Εσπεριδοειδή
Η βιταμίνη C μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμη όσο νομίζαμε για την πρόληψη του κρυολογήματος, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη της στο πρώτο σημάδι του κρυολογήματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας κατά περίπου μία ημέρα. Δοκίμασε πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια ή λάιμ στη μαγειρική σας για να εφοδιαστείτε με βιταμίνη C.

Μανιτάρια

 
Είτε σου αρέσουν τα μανιτάρια button, Portobello, στρείδια ή shiitake, είναι εξαιρετικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

Φυλλώδη χόρτα

 
Τα σκούρα, φυλλώδη χόρτα, όπως το σπανάκι, το λάχανο, το σέσκουλο και η ρόκα, είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Τσάι

 
Είτε το προτιμάς μαύρο, πράσινο ή λευκό, το τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να έχουν ιδιότητες καταπολέμησης της γρίπης. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το τσάι μπορεί να βοηθήσει:

  • Να αυξήσει την ανοσία του σώματός σου
  • Στην αύξηση του μεταβολισμού
  • Να μειώσεις τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιακών παθήσεων

Η κατανάλωση ενός ζεστού φλιτζανιού μπορεί επίσης να ανακουφίσει τον πονόλαιμο και να βοηθήσει στη συμφόρηση του θώρακα, οπότε βεβαιώσου ότι οι προμήθειες του ντουλαπιού σου είναι εφοδιασμένες με φακελάκια τσαγιού!

Γιαούρτι

 
Το γιαούρτι είναι γεμάτο από καλά βακτήρια, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση ενός μικρού κουταλιού γιαούρτι την ημέρα μείωσε τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος κατά δύο ημέρες.

Γάλα

 
Η βιταμίνη D, η οποία μπορεί να βρεθεί στο γάλα, μπορεί να κρατήσει το κρυολόγημα μακριά, οπότε πιες το!

Βατόμουρα

 
Τα βατόμουρα είναι μικροσκοπικά ενισχυτικά του ανοσοποιητικού! Και δεν πειράζει που έχουν και υπέροχη γεύση.

Μαύρη σοκολάτα

 
Καλά νέα για τους λάτρεις της μαύρης σοκολάτας – μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος! Αλλά απλά θυμήσου να την τρως με μέτρο.

Βρώμη

 
Η βρώμη περιέχει μια φυτική ίνα που ονομάζεται β-γλυκάνη, η οποία είναι εξαιρετική για τη μείωση της χοληστερόλης σου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

Μέλι

 
Μελέτες δείχνουν ότι το μέλι μπορεί να μειώσει τον βήχα και να καταπραΰνει τον ερεθισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες