Τρεις τροφές που μπορούν να ρίξουν το επίπεδό της ενέργειάς μας

 Η ενέργεια που έχουμε διαφέρει μέσα στην ημέρα κι αυτό δεν εξαρτάται από έναν αλλά από διάφορους παράγοντες

Ο ύπνος, το στρες καθώς και... 

 
η σωματική άσκηση είναι μερικοί από τους λόγους που καθορίζουν το πόσο θα μείνουμε παραγωγικοί αλλά και συγκεντρωμένοι.

Τεράστιο επίσης ρόλο παίζει και η διατροφή μας, αφού αποτελεί ένα από τα βασικότερα καύσιμα του οργανισμού. Ωστόσο υπάρχου μερικές τροφές οι οποίες μας κλέβουν ενέργεια και πέφτει το επίπεδό της. Όπως οι τρεις παρακάτω:

Τηγανητά φαγητά

Τα φαγητά που φτιάχνουμε στο τηγάνι έχουν πολλά λιπαρά και συνήθως στερούνται φυτικών ινών. Αυτό επιβραδύνει την πέψη, έτσι ώστε ο οργανισμός να καθυστερήσει να χρησιμοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά τους ώστε να παράξει ενέργεια.

Δημητριακά με ζάχαρη

Η πολλή ζάχαρη αλλά και πάλι η απουσία φυτικών ινών, δημιουργούν κρίσεις πείνας αλλά και υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα δημητριακά ολικής είναι πολύ καλύτερη επιλογή, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και δίνουν σταθερή ροή ενέργειας στο σώμα.

Λευκά ζυμαρικά

Στα λευκά μακαρόνια υπάρχουν επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, το ίδιο και στο λευκό ψωμί και το λευκό ρύζι. Αυτοί προκαλούν απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα σακχάρου, άρα και στα επίπεδα ενέργειας που έχουμε.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε