Τρεις τροφές που μπορούν να ρίξουν το επίπεδό της ενέργειάς μας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Τρεις τροφές που μπορούν να ρίξουν το επίπεδό της ενέργειάς μας

 Η ενέργεια που έχουμε διαφέρει μέσα στην ημέρα κι αυτό δεν εξαρτάται από έναν αλλά από διάφορους παράγοντες

Ο ύπνος, το στρες καθώς και... 

 
η σωματική άσκηση είναι μερικοί από τους λόγους που καθορίζουν το πόσο θα μείνουμε παραγωγικοί αλλά και συγκεντρωμένοι.

Τεράστιο επίσης ρόλο παίζει και η διατροφή μας, αφού αποτελεί ένα από τα βασικότερα καύσιμα του οργανισμού. Ωστόσο υπάρχου μερικές τροφές οι οποίες μας κλέβουν ενέργεια και πέφτει το επίπεδό της. Όπως οι τρεις παρακάτω:

Τηγανητά φαγητά

Τα φαγητά που φτιάχνουμε στο τηγάνι έχουν πολλά λιπαρά και συνήθως στερούνται φυτικών ινών. Αυτό επιβραδύνει την πέψη, έτσι ώστε ο οργανισμός να καθυστερήσει να χρησιμοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά τους ώστε να παράξει ενέργεια.

Δημητριακά με ζάχαρη

Η πολλή ζάχαρη αλλά και πάλι η απουσία φυτικών ινών, δημιουργούν κρίσεις πείνας αλλά και υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα δημητριακά ολικής είναι πολύ καλύτερη επιλογή, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και δίνουν σταθερή ροή ενέργειας στο σώμα.

Λευκά ζυμαρικά

Στα λευκά μακαρόνια υπάρχουν επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, το ίδιο και στο λευκό ψωμί και το λευκό ρύζι. Αυτοί προκαλούν απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα σακχάρου, άρα και στα επίπεδα ενέργειας που έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες