Πώς θα διώξετε την άσχημη μυρωδιά από τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Πώς θα διώξετε την άσχημη μυρωδιά από τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας

 


Σας έχει τύχει να βγάζετε τα ρούχα από το πλυντήριο και να έχουν μια άσχημη μυρωδιά; Αν ναι; Τώρα θα μάθετε το γιατί.

Το... 

 
συρτάρι για το απορρυπαντικό και τα υπολείμματα του μαλακτικού είναι συνήθως η αιτία της δυσοσμίας του πλυντηρίου σας. Γι’ αυτό πρέπει να το καθαρίζετε καλά τακτικά και να το απολυμαίνετε. Ο τρόπος για να τα πετύχετε και τα δύο είναι το ξίδι, το οποίο λόγω της οξύτητάς του απομακρύνει μύκητες και μούχλα. Δείτε πώς:

1. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μην επιχειρήσετε να το καθαρίσετε τοπικά. Αφαιρέστε όλο το συρτάρι και με τις δύο θήκες.

2. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μισό λίτρο ξίδι (το πιο φτηνό, δεν έχει καμία σημασία).

3. Βυθίστε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει.

4. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό βουρτσάκι για να φτάσετε στα πιο δύσκολα σημεία, στα οποία δεν είναι εύκολο να φτάσετε με τα δάχτυλα και ένα πανί ή σφουγγάρι.

5. Τα πολύ δύσκολα σημεία, μπορείτε να τα καθαρίσετε με μια μπατονέτα. Σκουπίστε με ένα χαρτί και αφήστε να στεγνώσει καλά η υγρασία προτού το ξαναβάλετε στη θέση του.

Η οξύτητα του ξιδιού βοηθάει στη διάσπαση των υπολειμμάτων του μαλακτικού αλλά και των απορρυπαντικών. Όμως, το ξύδι βοηθάει επίσης και στο καθάρισμα του εσωτερικού τμήματος του πλυντηρίου. Από την άλλη μεριά, ένα ακόμα υλικό από την κουζίνα που βοηθάει στο καθάρισμα είναι η μαγειρική σόδα. Η σόδα θα καθαρίσει επίσης τα υπολείμματα απορρυπαντικού ενώ ταυτόχρονα θα δώσει μια μυρωδιά καθαριότητας στο πλυντήριό σας, που είναι και το ζητούμενο.

Tip 
 
Το γνωρίζετε πως μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ξίδι και ως μαλακτικό σε μόνιμη βάση; Το ξίδι σκοτώνει 82% της μούχλας, ενώ τα απλά μαλακτικά σκοτώνουν το 0%! Και μην ανησυχείτε! Το ξίδι δεν αφήνει άσχημη μυρωδιά στα ρούχα σας.

Έξτρα tip 
 
Και για να μην ξαναδημιουργηθεί μούχλα στο πλυντήριό σας, που οδηγεί στο να έχουν δυσάρεστη μυρωδιά τα ρούχα σας, βάλτε στο συρτάρι μαζί με το απορρυπαντικό σας 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου δένδρου τσαγιού (tea tree). Μπορείτε να το βρείτε στα φαρμακεία και κοστίζει περίπου 5-10 ευρώ τα 10 ml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες