Πόσες λέξεις λέει ο μέσος άνθρωπος ανά λεπτό; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Πόσες λέξεις λέει ο μέσος άνθρωπος ανά λεπτό;

 Αν δεν δουλεύετε στο ραδιόφωνο ή δεν δίνεται συχνά διαλέξεις, μπορεί να μην έχετε ιδέα για το πόσες λέξεις μπορεί ένας άνθρωπος να πει σε ένα λεπτό.

Πρώτα απ’ όλα εξαρτάται από τι ακριβώς λέτε. Μια...  

 
παρουσίαση, μια τυπική συζήτηση κ.α. Αλλά ακόμα κι αν το σπάσουμε σε κατηγορίες, ο αριθμός των λέξεων ανά λεπτό ποικίλλουν. Αν μιλάς με έναν φίλο, πηγές αναφέρουν ότι λέτε κάπου μεταξύ 100 με 130 λέξεις το λεπτό, ενώ άλλοι το ανεβάζουν λίγο και αναφέρουν ότι ο αριθμός είναι μεταξύ 120 και 150. Η εταιρεία Successful Speaking λέει πάντως πως αυτό αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος και βρίσκεται μεταξύ των 150 και 180 λέξεων.

Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο μέσος όρο μιας συζήτησης, οι παρουσιάσεις συνήθως πρέπει να γίνονται λίγο πιο αργά. Κάπου δηλαδή μεταξύ 100 και 150 λέξεις το λεπτό. Η διάλεξη από την άλλη έχει πιο γρήγορο βηματισμό. Το VirtualSpeech ανέλυσε 5 διαλέξεις που δόθηκαν στο TED και ανέφεραν ότι έφταναν από 154 μέχρι 201 λέξεις το λεπτό, δηλαδή κατά μέσο όρο, 173.

Οι αφηγητές των audiobooks και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί λένε 150 με 160 λέξεις το λεπτό περίπου, ενώ οι δημοπράτες πάνε ακόμα πιο ψηλά, φτάνοντας τις 250 λέξεις το λεπτό, με τους μόνους που μπορούν να τους ξεπεράσουν να είναι όσοι μεταδίδουν έναν αγώνα.

Αν θέλετε να ξέρετε ποιος ήταν εκείνος που μιλούσε ταχύτερα από όλους, τότε αυτός ήταν ο Sean Shannon, που έχει μπει και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Το 1995 είχε καταφέρει να πει τις 260 λέξεις του μονολόγου του Σαίξπηρ “να ζεις ή να μη ζεις”, σε 23,8 δευτερόλεπτα. Κάτι που σημαίνει ότι μπορούσε να πει 655 λέξεις σε ένα λεπτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες