Δώρο Χριστουγέννων: Πότε μπαίνει και πώς να το υπολογίσετε... Η προπληρωμή του δώρου Χριστουγέννων έχει ήδη ξεκινήσει με τους επιδοτούμενους ανέργους

 Η προπληρωμή του δώρου Χριστουγέννων έχει ήδη ξεκινήσει με τους επιδοτούμενους ανέργους της ΔΥΠΑ να το έχουν ήδη δει στους λογαριασμούς τους. 

Η πλειοψηφία των εργαζομένων, όμως, θα δει το δώρο Χριστουγέννων τις ...δύο ερχόμενες εβδομάδες, αφού σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ, το δώρο καταβάλλεται στους εργαζόμενους κάθε χρόνο έως και την 21η Δεκεμβρίου.

Το δώρο Χριστουγέννων υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, ενώ σε καμία περίπτωση δε μπορεί να καταβληθεί σε είδος.

Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων είναι από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη ξεκίνησε από την 1η Μαΐου και συνεχίστηκε χωρίς διακοπές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δικαιούνται ολόκληρο το δώρο, το οποίο ισούται με 1 μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Για όσους μισθωτούς δεν παρέμειναν απασχολημένοι στον εργοδότη τους για το προαναφερθέν διάστημα, δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε