Ενεργειακή κρίση: Μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης

 


Κοντά στα περσινά επίπεδα η διεθνής τιμή του πετρελαίου

Καλά είναι τα νέα για το πετρέλαιο θέρμανσης για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς δεν είναι μια η συγκυρία που «σπρώχνει» προς τα κάτω την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Την... 

 
ίδια ώρα εκπνέει η προθεσμία για τους πολίτες προκειμένου να κάνουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι η 9η Δεκεμβρίου.

Στα καλά νέα της ημέρας είναι πως οι τιμές των καυσίμων, τόσο του πετρελαίου θέρμανσης όσο και της βενζίνης θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία για το επόμενο διάστημα.

Η αμόλυβδη στα μεγάλα αστικά κέντρα θα μείνει κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στο 1,20 ευρώ ανά λίτρο.

Η πρόβλεψη είναι ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν σταθεροποιημένες σε αυτά τα επίπεδα.

Γεγονός αποτελεί η υποχώρηση της τιμής της αμόλυβδης που στα φθηνά πρατήρια είναι κάτω από 1,9% ευρώ και του πετρελαίου θέρμανσης που υπολογίζεται κάτω από 1,20 ευρώ το λίτρο.

Κοντά στα επίπεδα του περασμένου χρόνου κυμαίνεται διεθνώς η τιμή του πετρελαίου αφού διαπιστώνεται μεγάλη μείωση στις διυλιστηριακές τιμές. Κατά τη δεύτερη ημέρα εφαρμογής του πλαφόν (ανώτατο όριο τιμών στα 60 δολάρια ανά βαρέλι) αλλά και το εμπάργκο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές από τη Ρωσία, η πτώση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου υπολογίζεται άνω του 3% σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Η βοήθεια για τους καταναλωτές που και φέτος επιλέγουν το πετρέλαιο θέρμανσης για να καλύψουν τις ανάγκες του χειμώνα είναι διπλή.

Πρώτον, η διεθνής τιμή του πετρελαίου διορθώνει και αυτό έχει ήδη αρχίσει να αποτυπώνεται και στις διυλιστηριακές τιμές.

Δεύτερον τα διυλιστήρια έχουν παρατείνει την επιδότηση στην αντλία

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε