Έλ. Ράπτη απο την Βέροια: Είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά τη διαφορά μεταξύ καλών και κακών μυστικών - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Έλ. Ράπτη απο την Βέροια: Είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά τη διαφορά μεταξύ καλών και κακών μυστικών



Η Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, συμμετείχε ως ομιλήτρια στην  εκδήλωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Μαρίας Νάτσιου, από τη Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα «Εξάλειψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης» στο καφέ Belluga στη Βέροια.

Ως συντονίστρια του προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, μίλησε για τον κανόνα του εσώρουχου παρουσιάζοντας όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και απλούς κανόνες αυτοπροστασίας των παιδιών. “Είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά τη διαφορά μεταξύ καλών και κακών μυστικών και να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ώστε να γνωρίζουν σε ποιον να απευθυνθούν σε περίπτωση που ανησυχούν, στενοχωριούνται ή θλίβονται”, σημειώνει η κ. Ράπτη.

Ως επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική  Κακοποίηση κι Εκμετάλλευση, παρουσίασε τους στόχους του καθώς και τις 11 οριζόντιες διυπουργικές πολιτικές του για την υλοποίηση των οποίων εργάζονται 11 υπουργεία. “Στοχεύει  στην  πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, τη γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα”, πρόσθεσε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες