Γιατί οι βουλευτές της ΝΔ “δείχνουν” πρόωρες εκλογές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Γιατί οι βουλευτές της ΝΔ “δείχνουν” πρόωρες εκλογές

 


Αέρας αισιοδοξίας πνέει στους κόλπους των βουλευτών της ΝΔ από την πορεία της συνεδρίασης στην Βουλή για την ψήφιση του νέου... κρατικού προυπολογισμού καθώς όπως υποστηρίζουν στις τοποθετήσεις τους αποδεικνύει τη «συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα» της κυβέρνησης.
Ασφαλώς πρόκειται για έναν προϋπολογισμο που «μυρίζει εκλογές» και αυτό προσφέρει τη σχετική άνεση στους βουλευτές της κυβερνωσας παράταξης για να «διαφημίσουν» το κυβερνητικό έργο. 

Στην πλειοψηφία τους οι γαλάζιοι βουλευτές τονίζουν πως ο προυπολογισμός του 2023 αναδεικνύει διαφορά της σημερινής κυβέρνησης με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι ότι «παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία, η ελληνική οικονομία επιδεικνύει μεγάλες αντοχές, διαθέτει ισχυρή δυναμική και διακρίνεται από θετικές προοπτικές».

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσων της γαλάζιας πτέρυγας είναι ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες,  τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των πολιτών, από το «κύμα» ακρίβειας που σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη και για αυτό ο νέος προϋπολογισμός έχει ως βασικές προτεραιότητες αφενός τη συνέχιση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας, και αφετέρου την επίτευξη δημοσιονομικής ισορροπίας και τη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των βουλευτών της ΝΔ, οι βασικές προτεραιότητες του προυπολογισμού είναι οι εξής:

1η: Η υλοποίηση παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων των πολύ-επίπεδων κρίσεων. Η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Η οικονομική ενίσχυση των πολιτών, με κοινωνικά κριτήρια, για την αντιμετώπιση της επιβάρυνσης στα καύσιμα. Η στήριξη γεωργών και κτηνοτρόφων με επιδοτήσεις, με τη μείωση του Φ.Π.Α. στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, με την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο. Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ευάλωτων πολιτών.

2η: Η συνέχιση και ενίσχυση των φορο-ελαφρύνσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σε περισσότερες από 50 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών της τελευταίας τριετίας, έρχονται να προστεθούν:

Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες.
Η μονιμοποίηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.
Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Η κατάργηση, υπό προϋποθέσεις, του τέλους επιτηδεύματος.
Η επέκταση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. σε υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, σε υπηρεσίες διάθεσης μη αλκοολούχων ποτών και ροφημάτων, στα εισιτήρια κινηματογράφων, στα γυμναστήρια κλπ.
Η επέκταση της αναστολής του Φ.Π.Α. για νέες οικοδομές.
3η : Η στήριξη και ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Πέραν της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, η Κυβέρνηση προχωρά  μεταξύ άλλων, σε:

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.
Σε σημαντική και μόνιμη αύξηση των συντάξεων.
Στην αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου των γιατρών του Ε.Σ.Υ..
Στην άμεση διευθέτηση παγίων μισθολογικών αιτημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
4η: Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, με τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπατριωτών μας.  Προχωρά η πρόσθετη οικονομική ενίσχυση 2,3 εκατ. συμπατριωτών μας, χαμηλοσυνταξιούχων, ανασφάλιστων υπερήλικων, δικαιούχων επιδομάτων ΑμεΑ, μακροχρόνια ανέργων, δικαιούχων ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, δικαιούχων επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ. Παράλληλα, πέραν της αύξησης των συντάξεων και του κατώτατου μισθού, της επιδότησης του ρεύματος και των καυσίμων η Κυβέρνηση προχωρά:

Στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες.
Στην υλοποίηση πλέγματος παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος της στέγασης, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους και τα νέα ζευγάρια.
5η : Η βέλτιστη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Οι δαπάνες του Προγράμματος θα ανέλθουν στα 12 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,6 δισ. ευρώ είναι από το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

6η: Η ενίσχυση της εθνικής άμυνας, με αυξημένες δαπάνες για παραλαβές οπλικών συστημάτων...

Αννα Καραβοκύρη

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες