Επιχειρηματίας εξαπατήθηκε: Πώς του άρπαξαν 4.000 ευρώ από τον λογαριασμό – Προσοχή στη νέα απάτη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Επιχειρηματίας εξαπατήθηκε: Πώς του άρπαξαν 4.000 ευρώ από τον λογαριασμό – Προσοχή στη νέα απάτη

 



Τέσσερις χιλιάδες ευρώ εξαφανίστηκαν από τον τραπεζικό λογαριασμό επιχειρηματία...  

 
στον Βόλο ενώ στη συνέχεια ο ίδιος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και η Εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα.

Ειδικότερα ο επιχειρηματίας έλαβε το Νοέμβριο του 2022 ένα sms στο κινητό του τηλέφωνο από έναν υποψήφιο πελάτη τον οποίο δεν γνώριζε, που ήθελε να παραγγείλει προϊόντα. Επιπλέον του ζητήθηκε ο λογαριασμός συγκεκριμένης τράπεζας για να αποπληρωθεί το ποσό της παραγγελίας.

Ο επαγγελματίας ανταποκρίθηκε, έδωσε τον λογαριασμό, αλλά όταν μπήκε στο e-banking μέσω της διαδικασίας face id έγινε το χακάρισμα του λογαριασμού και αφαιρέθηκαν τα 4.000 ευρώ.

Η τράπεζα τον ενημέρωσε για το γεγονός, εκείνος εισήλθε και πάλι στον λογαριασμό του πάλι μέσω του face id για να δει τι συμβαίνει και απλά διαπίστωσε ότι τα χρήματα είχαν κάνει φτερά.

Ο ίδιος υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και στη συνέχεια η υπόθεση έφθασε μέχρι την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου που ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ πρόκειται για μια νέου τύπου απάτη μέσω χακαρίσματος του κωδικού προσώπου (face id).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες