Πρωτοχρονιά: 40% αυξημένο θα είναι το κόστος του εορταστικού τραπεζιού

 


Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θα είναι απλησίαστο για κάποιους, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Καταναλωτών το κόστος για μια οικογένεια παρουσιάζει αύξηση 40% σε σχέση με πέρυσι.

Η...  

 
γαλοπούλα είναι έτοιμη για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, τοποθετείται η γέμιση με όλα τα μυρωδικά και μπαίνει στον φούρνο.

Πόσο όμως κοστίζει το φετινό εορταστικό τραπέζι;

Εκτός όμως από τη γαλοπούλα στο πρωτοχρονιάτικο οικογενειακό τραπέζι υπάρχουν κι άλλα εδέσματα. Ναι μεν το καλάθι του νοικοκυριού μπορεί να έχει δώσει μία ανάσα, οι τιμές όμως παραμένουν στα ύψη και οι καταναλωτές καλούνται να προσαρμόσουν ακόμη και τις γιορτές τους στις επιταγές των ημερών

-Δύο κιλά παΐδάκια – 12,50 ευρώ το κιλό = 25 ευρώ
-Ένα κιλό λουκάνικο= 8,5 ευρώ
-Φέτα 1/2 κιλό= 7 ευρώ
-Χοιρινό ένα κιλό= 7 ευρώ
-Κρασί=10 ευρώ
-Σαλάτα 3,5 ευρώ
-Γλυκά 10 ευρώ

Σύνολο: 71 ευρώ μόνο για τα συνοδευτικά


Ο Θύμιος Βασιλείου είναι αρτοποιός και θα ετοιμάσει φέτος περίπου 1.000 βασιλόπιτες σε διαφορετικά μεγέθη. Όπως εξηγεί στο MEGA, η τιμή της έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών από πέρυσι σε σχέση με φέτος υπάρχει αύξηση έως και 40% στο κόστος που έχει μία οικογένεια για το εορταστικό τραπέζι των ημερών.

πηγή: MEGA TV

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε