Λογαριασμοί ρεύματος: Απλά tips για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειαςΔείτε ποιες συσκευές καίνε πολύ ρεύμα

 Οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν «ηλεκτροσόκ» σε πολλούς πολίτες.

Όπως λέει πολίτης...  

 
στο mega, αποφεύγει να χρησιμοποιεί τις ενεργοβόρες συσκευές τις ώρες αιχμής, ελπίζοντας να καταφέρει να μειώσει το κόστος.

«18.00 με 21.00 δε θα χρησιμοποιούμε καθόλου τις ηλεκτρικές συσκευές, θα κάνουμε οικονομία, μπορούμε και άλλες ώρες, τις βραδινές, τις πρωινές. Στο πλυντήριο βάζω το οικονομικό πρόγραμμα. Τα κλιματιστικά τα έχουμε αλλάξει με Inverter γιατί τα άλλα καίγανε πολύ θα έλεγα. Λιγότερο θα ζεσταινόμαστε, τι να κάνουμε, το έχουμε πάρει απόφαση».

Συσκευές που καίνε περισσότερο

Οι συσκευές που καίνε περισσότερο είναι αυτές που καίνε μετά τις 18:00 και είναι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, αφού η οικογένεια μετά τις δραστηριότητες και τη δουλειά κάνει μπάνιο.

Η δεύτερη συσκευή που θεωρείται ενεργοβόρα είναι η ηλεκτρική κουζίνα, μετά είναι το σίδερο και το πλυντήριο.

Η αποφυγή της χρήσης των ενεργοβόρων συσκευών από τις 18.00 έως τις 21.00 έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%.

Οι καταναλωτές έχουν οδηγηθεί στις… πρίζες αφαιρώντας από το ρεύμα τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούν, αφού ακόμα και όταν είναι κλειστές, έχουν κατανάλωση ρεύματος που δεν είναι μικρή

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε