Λογαριασμοί ρεύματος: Απλά tips για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Λογαριασμοί ρεύματος: Απλά tips για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας



Δείτε ποιες συσκευές καίνε πολύ ρεύμα

 Οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν «ηλεκτροσόκ» σε πολλούς πολίτες.

Όπως λέει πολίτης...  

 
στο mega, αποφεύγει να χρησιμοποιεί τις ενεργοβόρες συσκευές τις ώρες αιχμής, ελπίζοντας να καταφέρει να μειώσει το κόστος.

«18.00 με 21.00 δε θα χρησιμοποιούμε καθόλου τις ηλεκτρικές συσκευές, θα κάνουμε οικονομία, μπορούμε και άλλες ώρες, τις βραδινές, τις πρωινές. Στο πλυντήριο βάζω το οικονομικό πρόγραμμα. Τα κλιματιστικά τα έχουμε αλλάξει με Inverter γιατί τα άλλα καίγανε πολύ θα έλεγα. Λιγότερο θα ζεσταινόμαστε, τι να κάνουμε, το έχουμε πάρει απόφαση».

Συσκευές που καίνε περισσότερο

Οι συσκευές που καίνε περισσότερο είναι αυτές που καίνε μετά τις 18:00 και είναι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, αφού η οικογένεια μετά τις δραστηριότητες και τη δουλειά κάνει μπάνιο.

Η δεύτερη συσκευή που θεωρείται ενεργοβόρα είναι η ηλεκτρική κουζίνα, μετά είναι το σίδερο και το πλυντήριο.

Η αποφυγή της χρήσης των ενεργοβόρων συσκευών από τις 18.00 έως τις 21.00 έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%.

Οι καταναλωτές έχουν οδηγηθεί στις… πρίζες αφαιρώντας από το ρεύμα τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούν, αφού ακόμα και όταν είναι κλειστές, έχουν κατανάλωση ρεύματος που δεν είναι μικρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες