Αλεύρι: Να το βάλω στο ντουλάπι ή στο ψυγείο; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Αλεύρι: Να το βάλω στο ντουλάπι ή στο ψυγείο;


Οι περισσότεροι, αποθηκεύουμε το αλεύρι στο ντουλάπι, μέχρι να το χρειαστούμε ξανά. Γνωρίζατε ότι η σωστή αποθήκευση του αλευριού μπορεί να προσθέσει μήνες ή και χρόνια στη διάρκεια ζωής του;

Όπως...  


 

αναφέρει το downinthekitchen.com, το λευκό αλεύρι διατηρείται 6-12 μήνες. Το ολικής άλεσης 1-3 μήνες, όμως αν θέλετε να κρατήσει περισσότερο, βάλτε το στο ψυγείο. 


Πώς να αποθηκεύσετε το αλεύρι στο ντουλάπι

Αποθηκεύστε το αλεύρι σε αεροστεγές δοχείο. Για βέλτιστα αποτελέσματα, θα πρέπει να το αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο, κατά προτίμηση πέτρινο. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος μακριά από πιθανή έκθεση στο φως.

Κάνοντας αυτό θα βοηθήσει να παραμείνει το αλεύρι στεγνό και δροσερό, αποτρέποντας την οξείδωση.
Αφαιρέστε το οξυγόνο και την υγρασία από το δοχείο

Για να παρατείνετε περαιτέρω τη διάρκεια ζωής του αλευριού, μπορείτε να προσθέσετε απορροφητές οξυγόνου και φύλλα δάφνης στο δοχείο. Οι απορροφητές οξυγόνου είναι φακελάκια που περιλαμβάνουν ρινίσματα σιδήρου και ενεργό άνθρακα. Απορροφούν οξυγόνο από τον αέρα και βοηθούν στο να διατηρείται το αλεύρι στεγνό.

Τα φύλλα δάφνης είναι επίσης γνωστά για την ικανότητά τους να απωθούν τα παράσιτα. Λόγω της έντονης μυρωδιάς τους, είναι γνωστό ότι αποτρέπουν μικρά ζωύφια, που ελκύονται από το αλεύρι. Προσθέστε μερικά φύλλα δάφνης στο δοχείο αλευριού σας μαζί με τους απορροφητές οξυγόνου και σφραγίστε το δοχείο καλά. 


Σημειώστε την ημερομηνία λήξης

Η επισήμανση του δοχείου αλευριού με την ημερομηνία λήξης του είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Συνήθως, το αλεύρι διαρκεί 6 έως 8 μήνες κατά μέσο όρο. Και η σωστή αποθήκευση του αλευριού μπορεί να παρατείνει αυτή τη διάρκεια ζωής. Χρησιμοποιήστε την ημερομηνία λήξης ή την ημερομηνία «καλύτερη μέχρι» ως κατευθυντήρια γραμμή για το πότε να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι σας για να αποφύγετε την καταστροφή του. 


Πώς να αποθηκεύσετε το αλεύρι στο ψυγείο

Εάν ζείτε σε υγρό κλίμα ή απλά θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αλεύρι σας στο ψυγείο. Φροντίστε όμως να χρησιμοποιείτε αεροστεγές πλαστικό ή γυάλινο δοχείο.

Ένα δοχείο που σφραγίζει σωστά, θα εμποδίσει το αλεύρι να απορροφήσει την υγρασία που προκαλείται από τον πάγο και τη συμπύκνωση στο ψυγείο. Επισημάνετε το δοχείο σας με την ημερομηνία λήξης του και χρησιμοποιήστε το εντός 6 έως 12 μηνών για καλύτερα αποτελέσματα.
Πώς να αποθηκεύσετε το αλεύρι στην κατάψυξη

Ο καταψύκτης είναι το καλύτερο σημείο εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το αλεύρι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να διατηρηθεί έως και 2 χρόνια στην κατάψυξη, με την προϋπόθεση ότι είναι καλά σφραγισμένο.

Και πάλι, η καλύτερη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε μια αεροστεγή σακούλα ή δοχείο. Και θυμηθείτε να σημειώσετε την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία. Όταν είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσετε το κατεψυγμένο, ξεπαγώστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Και μη ξεχνάτε! Το φρέσκο ​​αλεύρι είναι συνήθως λευκό ή ανοιχτόχρωμο, ενώ το παλιό αλεύρι μπορεί να έχει αρχίσει να κιτρινίζει ή να καφέ. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε το τεστ οσμής για να προσδιορίσετε τη φρεσκάδα του. Εάν αναδίδει μια δυσάρεστη οσμή, μάλλον ήρθε η ώρα να το πετάξετε. Εναλλακτικά, εξετάστε την υφή του αλευριού. Εάν αισθάνεται σβώλους ή σκληρό, είναι σημάδι ότι δεν είναι πλέον φρέσκο.

healthstories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες