ΑΠΕΡΓΙΕΣ από την Δευτέρα - ΜΕΤΩΠΙΚΗ των νοσοκομειακών γιατρών με την κυβέρνηση - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΑΠΕΡΓΙΕΣ από την Δευτέρα - ΜΕΤΩΠΙΚΗ των νοσοκομειακών γιατρών με την κυβέρνηση

 


Έντονος αναβρασμός επικρατεί για μια ακόμη φορά στον χώρο της Υγείας, με φόντο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών για...
 
 
το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση, αλλά και την απόφαση-”βόμβα” του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. 

“Μετωπική” νοσοκομειακών γιατρών-κυβέρνησης

Την ίδια στιγμή, σε “μετωπική σύγκρουση” με την κυβέρνηση οδηγούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί με επίκεντρο το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, το οποίο αλλάζει ριζικά το ΕΣΥ, ανατρέποντας και τις εργασιακές συνθήκες των νοσοκομειακών γιατρών, καθώς αίρει την αποκλειστική απασχόληση στο Δημόσιο και δίνει το δικαίωμα σε ιδιώτες να καλύπτουν κενά στα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι απέναντι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχουν ήδη τοποθετηθεί όχι μόνο οι ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών σε όλη την χώρα αλλά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καθώς και οι σύλλογοι Αθηνών, Πειραιώς, Πάτρας, οι διοικήσεις των οποίων κατά κανόνα βρίσκονται πολιτικά κοντά στη Νέα Δημοκρατία.

«Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο ολοκληρώνει την αντιδραστική "μεταρρύθμιση" στην υγεία, μετά από 33.000 θανάτους, κλείνει την πόρτα στον ασθενή που δεν έχει να πληρώσει. Θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή πριν τη δημιουργία του ΕΣΥ, όταν μπορούσε να βρει την υγεία του μόνο όποιος είχε μέσο ή χρήματα», τόνισε η Δέσποινα Τοσονίδου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου με συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την ώρα που μέσα στο κτίριο της Βουλής θα γίνεται ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Την Τρίτη θα ακολουθήσει μια ακόμη παναττική 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Νέα 24ωρη απεργία - αυτή τη φορά πανελλαδική - κηρύχθηκε για την Πέμπτη, ημέρα που το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, «εάν φτάσει έως εκεί», όπως λένε χαρακτηριστικά οι γιατροί. Για εκείνη την ημέρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί απευθύνουν παλαϊκό κάλεσμα.

«Για την ημέρα που το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, καλούμε τους πάντες να είναι στους δρόμους. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους μαζικούς φορείς, την ΑΔΕΔΥ, τα εργατικά κέντρα, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις δημοτικές κινήσεις, τις κινήσεις γειτονιάς, τις φοιτητικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις, τις ενώσεις των συνταξιούχων. Να βγουν όλοι στον δρόμο για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην υγεία και τη ζωή», λέει η Δέσποινα Τοσονίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες