Κατήφορο χωρίς τέλος....για τό νοσοκομείο της Βέροιας


Κατήφορος χωρίς τέλος φαίνεται πως είναι η διαδρομή που έχει συνειδητά επιλέξει η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας. Ύστερα από τις εξόφθαλμα κομματικές τοποθετήσεις των παιδιών του κομματικού σωλήνα σε θέσεις ευθύνης οργανικών μονάδων (τμημάτων, τομέων και διευθύνσεων), έρχεται να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας, παρακωλύοντας την ελεύθερη και απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση, εντελώς ανερυθρίαστα και αλαζονικά, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Μετά τις πρόσφατες εκλογές, στο νοσοκομείο, για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, η ίδια δοκιμασμένη συνταγή του αυταρχισμού και των απειλών εφαρμόζεται και για τις επικείμενες εκλογές του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Βέροιας.
Πληροφορίες, που έχουν διαρρεύσει, κάνουν λόγο για άσκηση πίεσης και επιρροής, προκειμένου να καταρτιστούν συγκεκριμένοι συνδυασμοί ψηφοδελτίων της προτίμησής της, απαιτώντας από εργαζόμενους δήλωση συμμέτοχής σε συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. Δήλωση συμμετοχής που αποτελεί, κατ’ ουσίαν, δήλωση υποταγής. Επιπλέον, ασκείται ευνοϊκή ή δυσμενής μεταχείριση των συμμετεχόντων και των υποψηφίων που διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους, αναλόγως της πρόθεσης ή της απόφασής τους να συμμετέχουν στον έναν ή τον άλλο συνδυασμό. Έτι περισσότερο, δεν διστάζει, προς αποφυγή τυχόν δυσάρεστης, για αυτήν, έκβασης των εκλογών, να συνετίσει με τις κατάλληλες “νουθεσίες” όσους ανεπιθύμητους προτίθενται να είναι υποψήφιοι με άλλους συνδυασμούς, πέραν αυτού της δικής της επιλογής και προτίμησης.
Την ίδια χρονική στιγμή που το νοσοκομείο (όπως άλλωστε και όλα τα νοσοκομεία της χώρας) “νοσεί” από την έλλειψη ιατρών και νοσηλευτών, την ίδια χρονική στιγμή που λόγω υποστελέχωσης δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες για χειρουργικές επεμβάσεις πέραν των επειγουσών και οι βάρδιες σε τμήματα καίριας σημασίας καλύπτονται από ειδικευόμενους νοσηλευτές, η Διοίκηση επιμένει να θέτει άλλες προτεραιότητες όπως αυτή της παρακώλυσης των ελεύθερων συνδικαλιστικών δράσεων. Αν αυτό δεν αποτελεί απόδειξη αλαζονείας και κατάχρησης εξουσίας τι άλλο άραγε μπορεί να σημαίνει άραγε;
Ας μας επιτραπεί να θυμίσουμε στη Διοίκηση του νοσοκομείου Ημαθίας μια ρήση των προγόνων μας “Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.” (Αγάθων,450-400 π.Χ.).
                                          Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
                                                                                ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε