Τσάι: Το λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι και βγαίνει πικρό - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Τσάι: Το λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι και βγαίνει πικρό

 


Είναι γεγονός ότι το να φτιάξεις μια κούπα τσάι μοιάζει και είναι μια απλή διαδικασία.

Όμως...  

 
και αυτή έχει και τα μυστικά της, ενώ κάποιες λάθος κινήσεις και γευστικό αποτέλεσμα δε σας προσφέρουν και το τσάι δεν είναι τόσο υγιεινό όσο θα έπρεπε.

Μάλιστα, υπάρχει ένα λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι και το τσάι βγαίνει πικρό. Ποιο είναι αυτό;

Βράζουν το νερό μαζί με το βότανο.

Ή το νερό που χρησιμοποιούν είναι καυτό. Και στις δύο περιπτώσεις, η υψηλή θερμοκρασία αλλοιώνει τα συστατικά του τσαγιού και καταστρέφει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει. Επιπλέον, τα φύλλα βγάζουν πικρή γεύση.

Το ίδιο ισχύει και όταν το τσάι είναι σε φακελάκι.

Το νερό κι εδώ δεν πρέπει να είναι καυτό για τους ίδιους λόγους, ενώ μια κίνηση που κάνουν σχεδόν όλοι και είναι λάθος, είναι να πιέζουν το φακελάκι στην εσωτερική πλευρά της κούπας, απελευθερώνοντας έτσι όλη την πικρή γεύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες