Ακρίβεια: Θα πούμε το τυρί… τυράκι – «Εκτίναξη» στην τιμή της φέτας

Η ακρίβεια «χτυπά» όλα τα προϊόντα και ένα από αυτά είναι και η φέτα. Η τιμή της μήνα με τον μήνα «καλπάζει».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η φέτα Τυρνάβου κοστίζει 12,30 ευρώ το κιλό, η φέτα Ελασσόνας 11,30 ευρώ το κιλό και η Καλαβρύτων 10,40 ευρώ το κιλό σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Κάθε νοικοκυριό όμως την θέλει στο οικογενειακό τραπέζι και αναγκαστικά ελαττώνει τις ποσότητες που αγοράζει.

Μέσα σε έναν χρόνο η τιμή της χύμα φέτας έχει αυξηθεί κατά 43% και της συσκευασμένης κατά 45%, ενώ αναμένονται και άλλες ανατιμήσεις με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι το «αγαπημένο τυρί των Ελλήνων» θα φτάσει ακόμη και τα 15 ευρώ.

Οι έμποροι προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές, όσο είναι δυνατόν αυτό. Το ράλι στην τιμή των τυριών, οφείλεται, σύμφωνα με τους ίδιους στην αύξηση της τιμής του γάλακτος. Για την παρασκευή ενός κιλού τυριού απαιτούνται πέντε λίτρα γάλακτος. Επίσης, η τιμή αυξάνεται και λόγω της εκτίναξης της τιμής του πετρελαίου.

Το ράλι της τιμής σε γάλα και τυρί επηρεάζει και τα τυροπιτάδικα που προσπαθούν με… νύχια και με δόντια να συγκρατήσουν τις τιμές.
«Δεν μπορούμε να αντέξουμε τέτοια ανατίμηση. Προσπαθούμε να συγκρατήσουμε και την ποιότητα και την τιμή» λέει ιδιοκτήτης καταστήματος

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε