Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Εντός του Οκτωβρίου η απόφαση για πιθανή επιστροφή τους στο ΕΣΥ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Εντός του Οκτωβρίου η απόφαση για πιθανή επιστροφή τους στο ΕΣΥ

 


Η τύχη των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα επανεξετασθεί εντός Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Πλεύρης σημείωσε: «Η απόφαση που έχουμε πάρει είναι ότι θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και εντός του Οκτωβρίου θα παρθεί απόφαση και για τα τεστ τα οποία θα γίνονται, αν θα συνεχίσουν και σε ποιο βαθμό, καθώς επίσης και για την τύχη των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Δηλαδή, αντί η απόφαση να παρθεί στα τέλη του χρόνου, θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και με βάση αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρθεί απόφαση αν θα επιστρέψουν ή όχι νωρίτερα.

Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία και αντί να αποφασίσουμε στο τέλος του χρόνου για την τύχη τους αν επιστρέψουν ή όχι, θα δούμε και τα στοιχεία του Οκτωβρίου για να έχουμε μία ασφαλή εικόνα».

Επικαιροποιημένα εμβόλια

Για τα εμβόλια τόνισε: «σήμερα έχουμε τα τελευταία επικαιροποιημένα εμβόλια. Δεν περιμένουμε άλλα. Αυτό τι σημαίνει; Εκτός του ότι προστατεύουν από τη βαριά νόσηση που προστάτευαν όλα τα άλλα, είναι στοχευμένα ειδικά και για τις υπομεταλλάξεις Όμικρον 4, Όμικρον 5, άρα σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό προστατεύει και από την απλή μόλυνση».

Προσωπικός γιατρός

Όσον αφορά στον προσωπικό γιατρό, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε πως θα προχωρήσει σε 3 φάσεις, με την πρώτη να έχει ήδη ολοκληρωθεί.

«Η πρώτη φάση ήταν γενικοί γιατροί παθολόγοι και γιατροί του Δημοσίου, κατά την οποία βρήκαμε 3.400 γιατρούς. Οι 3.400 γιατροί είχαν μία δυναμική κάλυψη περίπου 6.000.000 κόσμο, ήδη έχουν εγγραφεί 4.200.000 στην Αττική και σε κάποιες άλλες περιοχές, αλλά ειδικά στην Αττική πια έχει εξαντληθεί η δυναμική», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, πλέον ξεκινά η δεύτερη φάση που μπαίνουν 10 ειδικότητες με βάση την παθολογία. «Υπολογίζουμε 10 Οκτωβρίου να έχουν μπει αυτοί οι γιατροί, γιατί είναι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, άρα από τις 10 Οκτωβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία, θα ξανανοίξει ουσιαστικά το σύστημα που παραμένει ανοιχτό αλλά έχουμε πει στους συμπολίτες μας ότι δεν χρειάζεται αν δεν βρίσκουν γιατρό κοντά στην περιοχή τους να ψάξουν αλλού», τόνισε. Εκτίμησε ότι θα έχουμε νέα πληθώρα γιατρών που θα αφορούν και στις ειδικότητες. «Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο θα έχουμε το τρίτο στάδιο που πια θα είναι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θέλουν να έχουν άμεση σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και στην πορεία θα ανοίξουν κάποια στιγμή και οι παιδίατροι για τον παιδιατρικό πληθυσμό».

Για το Παίδων Αγία Σοφία

Ο υπουργός εξήγησε τις ενέργειες που γίνονται. Η πρώτη κίνηση η οποία γίνεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, είναι η εκκαθάριση της λίστας χειρουργείων. «Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η λίστα χειρουργείων η πραγματική είναι γύρω στο 60% από αυτό που έχει ειπωθεί και γιατί φαίνεται αυτό; Ότι ήδη επικοινωνήσαν, ήταν 2.925 η λίστα έναντι 2.853 του ’19. Έχει γίνει επικοινωνία με 2.000 άτομα, εκ των οποίων ενεργοί για χειρουργείο είναι γύρω στους 850. Υπολογίζουμε ότι με τα υπόλοιπα τηλέφωνα θα είναι γύρω στη μέση,1.500 άτομα.

Υπάρχει ένα θέμα το οποίο θα εξετάσουμε, ότι φαίνεται ότι ένα κομμάτι από αυτή τη λίστα μπήκε ως έκτακτο περιστατικό. Οπότε θέλουμε να δούμε αν δικαιολογούνταν να μπει και ως έκτακτό και πήρε ενδεχομένως τη σειρά άλλων ατόμων».

Και το επόμενο που είναι σημαντικό, είπε ο υπουργός, «είναι ότι σε όλη αυτή τη λίστα τώρα ανοίγοντας μια χειρουργική αίθουσα, γιατί έχουμε κάνει μεταφορά δύο αναισθησιολόγων, έχουμε παραπάνω χειρουργεία, άρα πάμε να μειώσουμε τη λίστα και παράλληλα η λύση η πραγματική του προβλήματος είναι η προκήρυξη που έχει βγει που θα ολοκληρωθεί 7 Οκτωβρίου. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον. Την έχουμε βγάλει μόνη της έναντι των άλλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες