Διόδια: Δεν αναμένονται αυξήσεις – Πότε θα εφαρμοστεί η αναλογική χρέωση - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Διόδια: Δεν αναμένονται αυξήσεις – Πότε θα εφαρμοστεί η αναλογική χρέωση

Δεν αναμένονται αυξήσεις στα διόδια όπως περιέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Τα διόδια είναι συνδεδεμένα με τον τιμάριθμο. Θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια συζήτηση με τους παραχωρησιούχους. Η εκτίμηση είναι ότι δεν θα προκύψουν αυξήσεις στα διόδια το επόμενο διάστημα, πάντως γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια εντός της επόμενης διετίας να καταφέρουμε να έχουμε μια αναλογική χρέωση ώστε ο καθένας να πληρώνει για όση απόσταση διανύει με το αυτοκίνητό του».

Τα έργα υποδομής και η κυκλοφοριακή συμφόρηση

«Στο Λεκανοπέδιο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχουν γίνει μεγάλα έργα υποδομής. Για πρώτη φορά ξεκινάει η Κύμης, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, γίνεται η γραμμή 4, προχωρούμε στην δημοπράτηση της γραμμής 2 προς το Ίλιον. Όταν μια πόλη αναπτύσσεται και δεν αναπτύσσονται τα μέσα σταθερής τροχιάς, το οδικό δίκτυο, λογικό είναι να παρατηρούμε αυτά τα καθημερινά φαινόμενα (σ.σ. κίνηση) . Χρειάζεται αύξηση των λεωφορείων και των μέσων σταθερής τροχιάς καθώς και νέοι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι» επεσήμανε.

«Συζητάμε με το ΤΑΙΠΕΔ που έχει την αρμοδιότητα του διαγωνισμού για την τιμολογιακή πολιτική των διοδίων, αν αυξήσουμε σε μεγάλο βαθμό το διόδιο της Αττικής Οδού, όλη αυτή η κίνηση θα μπει μέσα στο Λεκανοπέδιο. Αυτή τη στιγμή τρέχουν κάποιες μελέτες, το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να απαντήσουμε τι θα κάνουμε με τα διόδια της Αττικής Οδού» πρόσθεσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες