Νόμιζες ότι τα φιστίκια είναι ξηροί καρποί; Κι όμως έκανες λάθοςΚι όμως δεν είναι

Είμαι μερικά πράγματα που είσαι απόλυτα σίγουρος στη ζωή και έρχεται ένα άρθρο, σαν αυτό εδώ, να σου χαλάσει τη σιγουριά και όσα νόμιζες μέχρι τώρα. Αλλά μη νομίζετε, το ίδιο πάθαμε και εμείς όταν διαβάσαμε το παρακάτω.

Τα...  


 

φιστίκια σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι είναι ξηροί καρποί. Μάλιστα στα αγγλικά λέγονται «peanuts», λέξη που έχει μέσα το «-nuts» που μεταφράζεται σε «ξηροί καρποί». Παρολ’ αυτά, μάλλον αγνοήσαμε πολύ το «pea-», που μεταφράζεται σε «αρακά». Και αυτό γιατί κυρίες και κύριοι, τα φιστίκια ανήκουν στα όσπρια.

Ονομάζεται αραχίδα ή σουδάνιο και ανήκει στην οικογένεια των ψυχανθών, δηλαδή τα όσπρια. Είναι κι αυτός από τους σπόρους που αναπτύσσονται μέσα σε λοβούς, όπως ο αρακάς και τα φασόλια.

Σε αντίθεση με τους ξηρούς καρπούς, που καλλιεργούνται στα δέντρα, τα φιστίκια αναπτύσσονται υπόγεια. Οι σπόροι των φιστικιών ανθίζουν πάνω από το έδαφος και στη συνέχεια μεταναστεύουν υπόγεια για να ωριμάσουν. Όταν τα μαζεύουμε, είναι μέσα στο έδαφος δηλαδή

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε