Γιατί δεν θα υπάρχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις φέτος; Τι έχει αλλάξει - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Γιατί δεν θα υπάρχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις φέτος; Τι έχει αλλάξει



Για πρώτη φορά φέτος μετά από πολλά χρόνια δεν θα ισχύσουν οι καθιερωμένες ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για...  


 

την Black Friday και την Cyber Monday, οι οποίες «πέφτουν» στις 25 και στις 28 Νοεμβρίου του 2022 αντίστοιχα.

Ωστόσο, τα πράγματα αυτή τη χρονιά θα είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες, καθώς φέτος δεν θα έχουν προηγηθεί οι καθιερωμένες ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου, όπως ίσχυε έως τώρα, διότι καταργήθηκαν.

Πώς και γιατί καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Στην κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων – των γνωστών 15νθημέρων κατά το Μάιο και το Νοέμβριο – προχώρησε με νομοθετική ρύθμιση το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το καλοκαίρι που μας πέρασε, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων εμπόρων, την ίδια ώρα ωστόσο απελευθερώνει τη δυνατότητα διενέργειας προσφορών –υπό προϋποθέσεις- καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 σχετικού νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, «καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι και επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα».

Ως εκπτωτικές περίοδοι, κατά τη διάρκεια των οποίων επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, ορίζονται οι εξής:

1. Χειμερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και
2. Θερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Τι ισχύει για τις προσφορές σε προϊόντα

Οι προσφορές ορισμένης ποσότητας προϊόντων ή ορισμένης κατηγορίας προϊόντων πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς, στα σημεία όπου πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα, η αρχική και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων, με αναφορά στην κατάλληλη μονάδα μέτρησης ανά προϊόν.

Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος όχι συντομότερο των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Οταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από 30 ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος 10 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Όταν η μείωση της τιμής αυξάνεται προοδευτικά, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή χωρίς τη μείωση της τιμής πριν από την πρώτη εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες