Ρεύμα: Η κρατική επιδότηση για τον Νοέμβριο – Οι τελευταίες πληροφορίες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ρεύμα: Η κρατική επιδότηση για τον Νοέμβριο – Οι τελευταίες πληροφορίες

Αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1 για την κρατική επιδότηση στο ρεύμα που θα έρθει μαζί με τους λογαριασμούς του Νοεμβρίου, οι οποίοι θα είναι μειωμένοι λόγω της μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Ρογκάκου που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, εφόσον οι πάροχοι ρίξουν τις τιμές, η κυβέρνηση αναμένεται να μειώσει την επιδότηση για τον Νοέμβριο, με δεδομένο ότι και οι τιμές του φυσικού αερίου είναι πιο χαμηλές.

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έως τις 500 κιλοβατώρες η επιδότηση υποχωρεί από 0,43 ευρώ σε 0,18 ευρώ και για πάνω από 500 κιλοβατώρες από 0,386 ευρώ σε 0,23 ευρώ.

Δηλαδή, εάν από τις εταιρείες γίνει μείωση ύψους 20-25 λεπτών, αντίστοιχη θα είναι η μείωση της επιδότησης.

Λογαριασμοί ρεύματος: Αύριο οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, η αποκλιμάκωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας που θα ισχύσουν τον Νοέμβριο αναμένεται να έρθει σε συνέχεια της μείωσης τόσο των τιμών του ρεύματος στο χρηματιστήριο ενέργειας όσο και των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου.

Πρόκειται για τα ονομαστικά τιμολόγια τα οποία -σύμφωνα με τη νομοθεσία- ανακοινώνουν οι προμηθευτές μέχρι τις 20 κάθε μήνα και ισχύουν τον επόμενο. Η τελική χρέωση των καταναλωτών εξαρτάται από το ύψος της επιδότησης που ανακοινώνει και εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ωστόσο, όσο χαμηλότερο είναι το ονομαστικό τιμολόγιο κάθε προμηθευτή τόσο φθηνότερη θα είναι η τελική χρέωση των πελατών του. Επιπλέον η μείωση των ονομαστικών τιμολογίων σημαίνει ότι θα χρειαστεί μικρότερη επιδότηση προκειμένου να συγκρατηθούν σε ανεκτά επίπεδα τα τελικά τιμολόγια.

Η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό Χρηματιστήριο για τον Οκτώβριο έως χθες ήταν 263,86 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Συγκριτικά τον Σεπτέμβριο ήταν 416,87 ευρώ και τον Αύγουστο 436,53 ευρώ. Η αποκλιμάκωση αποδίδεται αφενός στην αυξημένη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μείγμα και αφετέρου στη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου.

Το φυσικό αέριο στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας έκλεισε την Τρίτη στα 112,15 ευρώ ανά μεγαβατώρα στον απόηχο και των προτάσεων της Κομισιόν για έλεγχο της τιμής του καυσίμου. Στην κορύφωση της κρίσης τον Αύγουστο είχε φθάσει κοντά στα 350 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες