Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε καυσόξυλα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε καυσόξυλα

 


Οδηγίες προς τους καταναλωτές για το πώς θα πρέπει να παραγγέλνουν καυσόξυλα  έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίας και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο τόνος ξύλα συνδυάζεται με το 1 κυβικό μέτρο ξύλα. Στην πραγματικότητα μπορούμε να παραγγείλουμε ένα κυβικό μέτρο ξύλα. Τα καυσόξυλα τα σκισμένα ή τα στοιβαγμένα ή τα στρογγυλά τα οποία δεν έχουν κοπεί πάντοτε αγοράζονται με όγκο. Αυτό που αγοράζεται σε βάρος είναι το πέλετ» τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος σύμφωνα με το enikonomia.gr  αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνονται οι παραγγελίες.

«Στην πράξη ο τρόπος με τον οποίο αγοράζουμε ξύλα είναι σε όγκο. Γιατί τα ξύλα μπορεί να έχουν διαφορετικό ποσοστό υγρασίας. Άρα όσο πιο υγρό είναι ένα ξύλο, τόσο πιο βαρύ είναι» συμπλήρωσε.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν παραγγέλνουμε καυσόξυλα

Εν συνεχεία ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες όταν παραγγέλνουν καυσόξυλα.  Όταν οι πολίτες θέλουν να παραγγείλουν ξύλα θα πρέπει να είναι στο κατάστημα από που κάνουν την παραγγελία διότι εκεί υπάρχουν πρόσθετες παλέτες,  όπου γίνεται η ογκομέτρηση και πρέπει να είναι βέβαιοι ότι παραλαμβάνουν το ξύλο που έχουν παραγγείλει.

«Υπάρχει σύστημα μέτρησης, μια πρόσθετη παλέτα στην οποία επιτρέπεται και μπορούν να μπουν τα ξύλα, έτσι είναι το σωστό. Εάν αυτό δεν συμβαίνει σε ορισμένα εμπορικά καταστήματα που πωλούν ξύλα, τότε υπάρχει ζήτημα αγορανομικό και θα πρέπει να το καταγγείλετε»  σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Για τις τιμές των ξύλων

Τα καυσόξυλα έχουν διαφορετική τιμή ανάλογα με το είδος τους επειδή έχουν διαφορετική θερμογόνο δύναμη, τόνισε ο ίδιος και ανέφερε ένα σχετικό παράδειγμα.

«Το πεύκο καίγεται πάρα πολύ γρήγορα και δεν παράγει θερμότητα. Ωστόσο τα υπόλοιπα καυσόξυλα καίγονται πιο αργά και παράγουν περισσότερη θερμότητα. Γι’ αυτό υπάρχει και διαφορά στην τιμή τους» επεσήμανε και πρόσθεσε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό ο καταναλωτής να προσέχει τον όγκο αλλά και το είδος του ξύλου που παίρνει.

Δείτε πόσο ζυγίσουν τα διάφορα είδη των καυσόξυλων

Πόσο ζυγίζουν τα διάφορα είδη καυσόξυλων; Αναλυτικά:

Οξιά

  • στοιβαγμένα καυσόξυλα: 453 ευρώ
  • καυσόξυλα που δεν έχουν στοιβαχθεί (χύδην) 306 κιλά

Ελιά

  • στοιβαγμένα καυσόξυλα: 583 ευρώ
  • καυσόξυλα που δεν έχουν στοιβαχθεί (χύδην) 393 κιλά

Δρυς 

  • στοιβαγμένα καυσόξυλα: 450  ευρώ
  • καυσόξυλα που δεν έχουν στοιβαχθεί (χύδην) 304  κιλά

Πεύκο

  • στοιβαγμένα καυσόξυλα: 349  ευρώ
  • καυσόξυλα που δεν έχουν στοιβαχθεί (χύδην) 215  κιλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες