Σκρέκας: Η τιμή πετρελαίου ξεκινάει στο 1,31... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Σκρέκας: Η τιμή πετρελαίου ξεκινάει στο 1,31...

 



Ερχεται επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης...

«Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Για τα «φλέγοντα» ζητήματα... των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στο πορτοφόλι των καταναλωτών μίλησε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Όπως δήλωσε, η τιμή πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στο 1,31 ενώ για πετρέλαιο κίνησης, «παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου».

Για το φυσικό αέριο δήλωσε ότι υπάρχει επιδότηση 80 ευρώ ανά θερμική μεβατώρα. 

«Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» δήλωσε. 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση ζυγίζει τα δημοσιονομικά περιθώρια, και ετοιμάζεται να παρέμβει, με πιθανότερο χρονικό σημείο ισχύος του μέτρου την 1η Νοεμβρίου.

Οι διεθνείς τιμές θα κρίνουν και το εύρος της επιδότησης. Το βασικό σενάριο είναι τουλάχιστον τα 15 λεπτά το λίτρο, αλλά η επιδότηση μπορεί να είναι και υψηλότερη, αν οι τιμές ξεφύγουν περισσότερο. Το μέτρο θα ισχύει για όλους τους καταναλωτές, χωρίς να υπάρχει σενάριο για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. 

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες