Οι τροφές που έχουν περισσότερο ασβέστιο από το γάλα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Οι τροφές που έχουν περισσότερο ασβέστιο από το γάλα


Μπορείτε να τις εντάξετε στη διατροφή σας

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των δοντιών και των οστών και συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Το...


 

μέταλλο αυτό εμπλέκεται επίσης στη λειτουργία του μυϊκού συστήματος και στη ρύθμιση της πήξης του αίματος, στη μεταφορά σημάτων μέσω του νευρικού συστήματος και στον έλεγχο των παλμών της καρδιάς.

Ωστόσο, ενδεχομένως πολλοί να μην γνωρίζουν πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι η μόνη πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό. Μάλιστα, υπάρχουν εναλλακτικές τροφές ασβεστίου εάν δεν θέλετε να πιείτε γάλα.

Δείτε τρεις από αυτές:

1. Σολομός

Μία μερίδα φρέσκου σολομού 180 γρ. παρέχει 340 mg ασβεστίου. Το γευστικό ψάρι είναι επίσης εξαιρετική πηγή υγιεινών Ω3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D.

2. Βρώμη

Ένα φλιτζάνι βρώμη παρέχει 400 mg ασβεστίου. Απολαμβάνοντας τη βρώμη ως πρωινό σε συνδυασμό με ένα ποτήρι γάλα, θα συμπληρώσετε από το πρώτο κιόλας γεύμα της ημέρας το 70% των αναγκών του οργανισμού σας σε ασβέστιο. Παράλληλα, χάρη στη σημαντική ποσότητα φυτικών ινών που περιέχει, η βρώμη θα κρατήσει την πείνα μακριά για πολλές ώρες.

3. Σαρδέλες

Μια μερίδα μόλις 90 γραμμαρίων παρέχει 370 mg ασβεστίου.

baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες