Το Imathia Quality ταξιδεύει στο Ηράκλειο για να προβάλει τον τουρισμό και το επιχειρείν


ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΩΣ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ 
«ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ»
Η διοργάνωση της εξωστρεφούς δράσης προβολής του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Ημαθίας «Imathia Quality» που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, επανέρχεται μετά την πρόσκαιρη διακοπή της λόγω της υγειονομικής πανδημίας και φέτος θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο της Κρήτης από την Παρασκευή 23 έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η Ημαθία θα συμμετέχει ως τιμώμενη περιοχή στις «Μέρες Γαστρονομίας Κρήτης» που θα πραγματοποιηθούν για 4η χρονιά στο Ηράκλειο, στο Ενετικό Λιμάνι (Προβλήτα Μικρού Κούλε) με διοργανωτή και οικοδεσπότη τον Δήμο Ηρακλείου, συνδιοργανωτές τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.», τη ΔΕΠΑΝΑΛ και τη ΔΗΚΕΗ, με την στήριξη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και του συνόλου των φορέων που δραστηριοποιούνται γύρω από τον Τουρισμό και τη Γαστρονομία στο Ηράκλειο. Παράλληλα η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Το φεστιβάλ “CretanGastronomyDays” ξεκίνησε το 2017 και από τότε - πλην της χρονιάς του 2020 λόγω covid - συνεχίζει να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις με στόχευση στον άξονα του τουρισμού και της γαστρονομίας με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών (12.000 επισκέπτες το 2021). Στο πλαίσιο αυτού του φεστιβάλ και για τρεις συνεχόμενες μέρες, μέσω της δράσης «Ημαθία Quality»η Ημαθία θα έχει την δυνατότητα να προβάλλει στην πρωτεύουσα της Κρήτης το σύνολο του τουριστικού της πλούτου με έμφαση στη προώθηση των ημαθιώτικων προϊόντων αγροδιατροφής και των μοναδικών συνταγών της ημαθιώτικης κουζίνας, τα οποία συνδέονται με στοιχεία του πολιτισμού και της τοπικής παράδοσης.
IMATHIA QUALITY 
Το Imathia Quality διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε συνεργασία με τους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας και το Επιμελητήριο Ημαθίας, ενώ έχει τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Ημαθίας, τους Συλλόγους Ζαχαροπλαστών και Αρτοζαχαροπλαστών Βεροίας και περιχώρων, τους Συλλόγους Εστίασης Βέροιας και Νάουσας, επαγγελματικών και άλλων παραγωγικών φορέων της Ημαθίας.
Στη διάρκεια του Imathia Quality παράλληλα με την προβολή των τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών της Ημαθίας διοργανώνονται Β2Β και άλλες επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιμελητηρίων και αντίστοιχων τοπικών φορέων με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών που επικεντρώνονται στην προώθηση του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Ημαθίας. 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΊΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Επιχειρήσεις των κλάδων του Τουρισμού, Εστίασης καθώς και Παραγωγικοί φορείς του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις  εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022 /HeraklionGastronomyDays 2022» στο πλαίσιο του «Ημαθία Quality», θα πρέπει να επικοινωνήσουν: με το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας στο τηλ. 2331350230 (κα. Μαρία Ανδρεάδου) ή να στείλουν e-mail στο andreadou.m@imathia.pkm.gov.gr για ότι αφορά φορείς και επαγγελματίες του Τουρισμού ή με το Επιμελητήριο Ημαθίας στο τηλέφωνο 2331024734 (κα Σαββίδη Όλγα) για ότι αφορά επιχειρηματίες και παραγωγικούς φορείς, έως τις 11 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε