Από ηλεκτροσόκ σε ηλεκτροσόκ στη χονδρική ρεύματος.

 
Ακόμα ένα νέο απόλυτο ρεκόρ για τη χονδρική τιμή ρεύματος στο χρηματιστήριο ενέργειας, καθώς θα εκτοξευθεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στα 697,25 ευρώ η μεγαβατώρα. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τότε που άρχισε να λειτουργεί το χρηματιστήριο ενέργειας... 

Αξίζει να επισημανθεί ότι η τιμή βρίσκεται πλέον μια ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 700 ευρώ. Η μέγιστη τιμή αγγίζει τα 871 ευρώ και η ελάχιστη τα 521.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 616,38 ευρώ η μεγαβατώρα: μια τιμή που διαμορφώθηκε πριν από λίγες μέρες (στις 23 Αυγούστου). Έκτοτε η τιμή έπεσε (σήμερα είναι στο 450,30 ευρώ) για να σημειώσει νέο άλμα (στα 697,25 ευρώ, όπως αναφέρθηκε ήδη) τη Δευτέρα. Η αύξηση από Κυριακή σε Δευτέρα είναι ύψους 54,84%.
Η συνεχής άνοδος της χονδρικής τιμής ρεύματος στο χρηματιστήριο ενέργειας αποτυπώνει αφενός την αντίστοιχη εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου, αφετέρου επιβεβαιώνει ότι την πλήρη αποτυχία του μηχανισμού εκκαθάρισης και αποζημίωσης των παραγωγών ρεύματος.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε