Από ηλεκτροσόκ σε ηλεκτροσόκ στη χονδρική ρεύματος. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Από ηλεκτροσόκ σε ηλεκτροσόκ στη χονδρική ρεύματος.

 
Ακόμα ένα νέο απόλυτο ρεκόρ για τη χονδρική τιμή ρεύματος στο χρηματιστήριο ενέργειας, καθώς θα εκτοξευθεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στα 697,25 ευρώ η μεγαβατώρα. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τότε που άρχισε να λειτουργεί το χρηματιστήριο ενέργειας... 

Αξίζει να επισημανθεί ότι η τιμή βρίσκεται πλέον μια ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 700 ευρώ. Η μέγιστη τιμή αγγίζει τα 871 ευρώ και η ελάχιστη τα 521.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 616,38 ευρώ η μεγαβατώρα: μια τιμή που διαμορφώθηκε πριν από λίγες μέρες (στις 23 Αυγούστου). Έκτοτε η τιμή έπεσε (σήμερα είναι στο 450,30 ευρώ) για να σημειώσει νέο άλμα (στα 697,25 ευρώ, όπως αναφέρθηκε ήδη) τη Δευτέρα. Η αύξηση από Κυριακή σε Δευτέρα είναι ύψους 54,84%.
Η συνεχής άνοδος της χονδρικής τιμής ρεύματος στο χρηματιστήριο ενέργειας αποτυπώνει αφενός την αντίστοιχη εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου, αφετέρου επιβεβαιώνει ότι την πλήρη αποτυχία του μηχανισμού εκκαθάρισης και αποζημίωσης των παραγωγών ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες