Ο πιο παράξενος τσιλιαδόρος: Ο παπαγάλος που φύλαγε τσίλιες για τους εμπόρους ναρκωτικών


Και όταν συνελήφθη δεν είπε λέξη...

Το 2019 η βραζιλιάνικη αστυνομία έκανε μια ασυνήθιστη σύλληψη. Η συγκεκριμένη σύλληψη δεν αφορούσε άνθρωπο αλλά...  

 
έναν παπαγάλο. Κι αυτό γιατί ήταν συνεργός σε παράνομες δραστηριότητες και μάλιστα από τη θέση του τσιλιαδόρου.

Η αστυνομία έκανε έφοδο σε ένα λημέρι εμπόρων ναρκωτικών και συνέλαβε τον παπαγάλο. Τον είχαν δασκαλέψει να ενημερώνει τους εμπόρους για οποιεσδήποτε αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιοχή και αν πρόσεχε κάτι, φώναζε «Μαμά, η αστυνομία».

«Σίγουρα έχει εκπαιδευτεί για αυτό» είχε πει ένας αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση. «Τη στιγμή που πλησιάσαμε άρχισε να φωνάζει», συμπλήρωσε.

Ένας Βραζιλιάνος δημοσιογράφος που κατάφερε να δει τον παπαγάλο στο κλουβί που τον τοποθέτησε η αστυνομία, έκανε λόγο για ένα πολύ πειθήνιο πλάσμα, που κράτησε το στόμα του κλειστό από τη στιγμή της σύλληψης. Ο τοπικός κτηνίατρος επιβεβαίωσε πως ο παπαγάλος δεν είπε λέξη και δεν… συνεργάστηκε με της αρχές. «Πολλοί αστυνομικοί ήρθαν να τον δουν αλλά εκείνος δεν είπε λέξη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο παπαγάλος μεταφέρθηκε σε έναν κοντινό ζωολογικό κήπο, όπου για περίπου τρεις μήνες θα του μάθαιναν πως να πετάει πριν τον απελευθερώσουν στη φύση. Φυσικά, δεν ήταν το πρώτο ζώο που βοήθησε εμπόρους ναρκωτικών, αφού κι άλλα ήδη έχουν επιστρατευτεί κατά καιρούς, συνήθως ερπετά.

Το 2008, η αστυνομία είχε συλλάβει δυο αλιγάτορες σε μια φαβέλα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, γιατί οι γκάνγκστερ της περιοχής τους είχαν δώσει για τροφή τους εχθρούς τους, ώστε να τους εξαφανίσουν χωρίς στοιχεία. Ωστόσο, ο πατέρας ενός εκ των γκάνγκστερ αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες για τους αλιγάτορες, δηλώνοντας πως η συμμορία του γιου του προσπάθησε να το κάνει αυτό, αλλά οι αλιγάτορες… αρνήθηκαν να φάνε τα πτώματα

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε