Τουριστικά πρακτορεία βγάζουν από τα πακέτα τους το δάσος της Δαδιάς μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Τουριστικά πρακτορεία βγάζουν από τα πακέτα τους το δάσος της Δαδιάς μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή



Τα τουριστικά πρακτορεία που διοργανώνουν εκδρομές και ξεναγήσεις το έχουν αφαιρέσει

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά που σάρωσε τα πάντα ακόμα ένα πλήγμα έρχεται να προστεθεί στο παζλ της καταστροφής για το Δάσος της Δαδιάς.

Η...  

 
οικολογική καταστροφή ήταν τεράστια καθώς στις φλόγες τυλίχθηκαν 40.000 στρέμματα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε τόσο το πάρκο όσο και ο νομός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, τουριστικά πρακτορεία που διοργανώνουν εκδρομές και ξεναγήσεις, έχουν αφαιρέσει (!) από το πρόγραμμά τους την δασική περιοχή που έγινε στάχτη, με αποτέλεσμα να ανοίγουν περισσότερες «πληγες» για τους ντόπιους και τις επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γκρουπ που διοργάνωναν εκδρομές σε Έβρο και Θράκη, συμπεριελάμβανε μέσα στο πρόγραμμα του μια ξενάγηση στον εθνικό δρυμό που ξεχείλιζε από οικολογικό πλούτο.

Πολλές ακυρώσεις μετά την πυρκαγιά

Μάλιστα, πολλοί από τους τουρίστες που είχαν ήδη κλείσει τις διακοπές τους στην περιοχή, προχώρησαν σε ακυρώσεις μόλις ενημερώθηκαν για τις πυρκαγιές.

«Δυστυχώς οι πληγές που συνεχίζουν να ανοίγουν είναι μεγάλες, κι από τις αποφάσεις των πρακτορείων αλλά και των επισκεπτών. Το δάσος πρέπει να αποκτήσει και πάλι ζωή και να αναγεννηθεί. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε σε αυτό, αντί να κάνουμε βήματα πίσω. Πριν την πυρκαγιά είχαμε τουρίστες από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού» αναφέρει στο ThessToday.gr ο ξεναγός Ανδρεάς Ιωαννίδης.

Όσον αφορά τους πρώτους τουρίστες που «πάτησαν» στην περιοχή μετά την καταστροφική πυρκαγιά, έδωσε μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας πως το ενδιαφέρον του κόσμου θα επιστρέψει στα προ της πυρκαγιάς δεδομένα. Ωστόσο «η οσμή του καμένου υπάρχει ακόμη στην περιοχή και φέρνει στην μνήμη μας τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε όλοι, κυρίως οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, που κατάφεραν να σώσουν τον πυρήνα του δάσους. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις πως όλα όσα υπήρχαν, ουσιαστικά έχουν καταστραφεί», ανέφερε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες