Τουριστικά πρακτορεία βγάζουν από τα πακέτα τους το δάσος της Δαδιάς μετά την τεράστια οικολογική καταστροφήΤα τουριστικά πρακτορεία που διοργανώνουν εκδρομές και ξεναγήσεις το έχουν αφαιρέσει

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά που σάρωσε τα πάντα ακόμα ένα πλήγμα έρχεται να προστεθεί στο παζλ της καταστροφής για το Δάσος της Δαδιάς.

Η...  

 
οικολογική καταστροφή ήταν τεράστια καθώς στις φλόγες τυλίχθηκαν 40.000 στρέμματα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε τόσο το πάρκο όσο και ο νομός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, τουριστικά πρακτορεία που διοργανώνουν εκδρομές και ξεναγήσεις, έχουν αφαιρέσει (!) από το πρόγραμμά τους την δασική περιοχή που έγινε στάχτη, με αποτέλεσμα να ανοίγουν περισσότερες «πληγες» για τους ντόπιους και τις επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γκρουπ που διοργάνωναν εκδρομές σε Έβρο και Θράκη, συμπεριελάμβανε μέσα στο πρόγραμμα του μια ξενάγηση στον εθνικό δρυμό που ξεχείλιζε από οικολογικό πλούτο.

Πολλές ακυρώσεις μετά την πυρκαγιά

Μάλιστα, πολλοί από τους τουρίστες που είχαν ήδη κλείσει τις διακοπές τους στην περιοχή, προχώρησαν σε ακυρώσεις μόλις ενημερώθηκαν για τις πυρκαγιές.

«Δυστυχώς οι πληγές που συνεχίζουν να ανοίγουν είναι μεγάλες, κι από τις αποφάσεις των πρακτορείων αλλά και των επισκεπτών. Το δάσος πρέπει να αποκτήσει και πάλι ζωή και να αναγεννηθεί. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε σε αυτό, αντί να κάνουμε βήματα πίσω. Πριν την πυρκαγιά είχαμε τουρίστες από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού» αναφέρει στο ThessToday.gr ο ξεναγός Ανδρεάς Ιωαννίδης.

Όσον αφορά τους πρώτους τουρίστες που «πάτησαν» στην περιοχή μετά την καταστροφική πυρκαγιά, έδωσε μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας πως το ενδιαφέρον του κόσμου θα επιστρέψει στα προ της πυρκαγιάς δεδομένα. Ωστόσο «η οσμή του καμένου υπάρχει ακόμη στην περιοχή και φέρνει στην μνήμη μας τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε όλοι, κυρίως οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, που κατάφεραν να σώσουν τον πυρήνα του δάσους. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις πως όλα όσα υπήρχαν, ουσιαστικά έχουν καταστραφεί», ανέφερε

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε