Είναι γεγονός πως αν είσαι αρχάριος στο μπάρμπεκιου, δεν μπορείς να μαγειρέψεις με ακρίβεια χωρίς να ξέρεις τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται κάθε φορά. Αυτό μας λέει...
ο γκουρού της ψησταριάς, Steven Raichlen, στο Barbecue Bible του.
Δύο είναι οι σημαντικοί αριθμοί εδώ, κατά τον Raichlen πάντα, η θερμοκρασία στην ψησταριά και η θερμοκρασία στη σχάρα.
Αν λοιπόν κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον συναρπαστικό κόσμο των ψητών, η αγορά ενός θερμομέτρου είναι επιβεβλημένη.
Αυτές είναι οι βασικές θερμοκρασίες μιας ψησταριάς και να για τι χρησιμοποιείται η καθεμιά:
Χαμηλή
θερμοκρασία (107-121 βαθμοί Κελσίου): Για κάπνισμα και πραγματικό
μπάρμπεκιου, μας λέει ο Raichlen, κατάλληλη για παϊδάκια, χοιρινή σπάλα,
ολόκληρο γουρούνι, αρνί ή κατσίκι.
Χαμηλή προς μεσαία
θερμοκρασία (135-148 βαθμοί Κελσίου): Πραγματικό μπάρμπεκιου και όχι
άμεσο ψήσιμο. Ιδανικό για παϊδάκια και χοιρινή σπάλα.
Μεσαία
θερμοκρασία (162-176 βαθμοί Κελσίου): Κατάλληλη για ψήσιμο πάνω ή δίπλα
στη φωτιά. Ιδανική για πουλερικά, φιλέτα, ολόκληρα ψάρια και λαχανικά
όπως τα κρεμμύδια, το λάχανο και το κουνουπίδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου