Ρεύμα: Αυτές είναι οι αλλαγές στους λογαριασμούς από σήμερα 1 Αυγούστου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Ρεύμα: Αυτές είναι οι αλλαγές στους λογαριασμούς από σήμερα 1 Αυγούστου


Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 1η Αυγούστου έως τις 31 Ιουλίου του 2023 το νέο σύστημα τιμολόγησης για τους λογαριασμούς ρεύματος καθώς μπαίνει “κόφτης” στο πάγιο και στην αρνητική ρήτρα αναπροσαρμογής .

Πρόκειται...

 
για τους λογαριασμούς που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές από τον Σεπτέμβριο και θα αφορούν τις καταναλώσεις του Αυγούστου. Μερικές από τις αλλαγές που έρχονται από σήμερα είναι μεταξύ άλλων:

Ο “κόφτης “στο πάγιο

Δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 ευρώ τα πάγια των λογαριασμών ρεύματος, ύστερα από σχετική νομοθετική παρέμβαση που έκανε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. “ Επιβάλλουμε στους προμηθευτές, ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ, για χρεώσεις πάγιες. Η μηνιαία χρέωση, το ανώτερο ταβάνι που μπορούν να έχουν είναι 5 ευρώ. Έτσι περιορίζουμε από τα 15 και από τα 20 ευρώ-κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερες πάγιες χρεώσεις αναλογικά με την κατανάλωση που αυτό δεν είναι σωστό- και έτσι βάζοντας πλαφόν τους περιορίζουμε”, επεσήμανε πρόσφατα ο κ. Σκρέκας. Σημειώνεται ότι η παρέμβαση αυτή έγινε επειδή ορισμένοι πάροχοι στις 25 Ιουλίου ανακοίνωσαν τσουχτερές πάγιες χρεώσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου.

Αλλαγή παρόχου

Ο καταναλωτής ρεύματος θα μπορεί να αλλάζει πάροχο εάν το επιθυμεί χωρίς να πληρώνει πέναλτι, όπως ίσχυε έως τώρα .” Θα μπορεί να επιλέξει ο καταναλωτής χωρίς κανένα πέναλτι που θέλει να πάει και σε ποιον πάροχο”, όπως ανέφερε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και ξεκαθάρισε ότι “δεν θα υπάρξει πρόστιμο εάν ο πολίτης θέλει να αλλάξει πάροχο. Θα δει τι προσφέρει ο κάθε πάροχος και αφού τον επιλέξει, στη συνέχεια θα έχει την επιχορήγηση και την επιδότηση από το κράτος”.

Τα παλαιά κυμαινόμενα συμβόλαια: Τέλος από σήμερα

Τέλος από σήμερα όλα τα παλαιά κυμαινόμενα συμβόλαια.

Η νέα υποχρέωση παρόχων

Την 20ή ημερολογιακή ημέρα κάθε μήνα οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να αναρτούν στην ιστοσελίδα τους τις τιμές της κιλοβατώρας για τα προγράμματα που διαθέτουν στους πελάτες τους (οικιακούς καταναλωτές, επαγγελματίες και επιχειρήσεις). Αυτοί οι τιμοκατάλογοι θα έχουν ισχύ για τον επόμενο μήνα.

Οι επιδοτήσεις

Σημειώνεται ότι οι τιμές για τον Αύγουστο κυμαίνονται από τα 0,476 έως και το 1 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ η κρατική επιδότηση είναι στα 0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Συνεπώς η τελική τιμή πληρωμής της κατανάλωσης θα καθορίζεται από το ύψος της τιμής της κιλοβατώρας που ανακοινώνει ο προμηθευτής και το ύψος της κρατικής επιδότησης.

Πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες