Power Pass: Άμεσα η πληρωμή της επιδότησης – Τι είπε ο Οικονόμου για το Fuel Pass 2 - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Power Pass: Άμεσα η πληρωμή της επιδότησης – Τι είπε ο Οικονόμου για το Fuel Pass 2

Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές του Power Pass. Όπως τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της επεξεργασίας των διαδικασιών προκειμένου να αρχίσουν οι πληρωμές.

«Άμεσα θα γίνει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου ενώ υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τις αιτήσεις του Fuel Pass 2.

Όσον αφορά στο Power Pass, πρόκειται για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν οι πολίτες για τις επιπλέον χρεώσεις που είχαν στους λογαριασμούς ρεύματος για την περίοδο από το Δεκέμβριο του 2021 έως και το Μάιο του 2022, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Το ποσό που θα λάβουν, μετά την αφαίρεση των όποιων εκπτώσεων και επιδοτήσεων που έχουν δοθεί είτε από τους παρόχους είτε από το Κράτος, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης;

  • ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ: o χρήστης δεν έχει πατήσει “υποβολή αίτησης”.
  • ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.
  • ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.
    – αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
    – αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.
  • ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.
  • ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.
  • ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Πού μπορώ να απευθυνθώ για ερωτήματα ή διευκρινίσεις για τη λειτουργία της πλατφόρμας;

Για τυχόν ερωτήματα ή διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο 210 7000810

Εργάσιμες ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 17:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες