Επιστρεπτέες προκαταβολές: Θα δοθεί παράταση για την εξόφληση της πρώτης δόσης; Η απάντηση Σκυλακάκη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Επιστρεπτέες προκαταβολές: Θα δοθεί παράταση για την εξόφληση της πρώτης δόσης; Η απάντηση Σκυλακάκη

Για το εάν θα παραταθεί η προθεσμία εξόφλησης της πρώτης δόσης των επιστρεπτέων προκαταβολών  για μετά τις 29 Ιουλίου ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλαλακάκης.

  

“Θα το δούμε το θέμα της παράτασης… δεν το ξέρω “, απάντησε ο κ. Σκυλακάκης  και μίλησε και για τα ειδοποιητήρια των επιστρεπτέων προκαταβολών. “Έχουν καθυστερήσει να ανέβουν αυτά. Θα ανέβουν όμως. Νομίζω  ότι θα ανέβουν τις αμέσως επόμενες ημέρες”, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  και επεσήμανε πως οι επιχειρήσεις έχουν στη διάθεση τους λίγες ημέρες ακόμη  για την εξόφληση της δόσης της επιστρεπτέας και  θα πρέπει να το σκεφτούμε αυτό.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Επιστρεπτέες προκαταβολές: Ποια είναι τα δεδομένα έως τώρα

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, το επιστρεπτέο ποσό της ενίσχυσης της επιστρεπτέας προκαταβολής μπορεί να εξοφληθεί σε 96 ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί έως την 29η Ιουλίου 2022 και τις επόμενες την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα που ακολουθεί.

Επίσης επισημαίνεται ότι το επιστρεπτέο μέρος της ενίσχυσης ανέρχεται στα παρακάτω ποσοστά επί της ληφθείσας ενίσχυσης, εφόσον έχει τηρηθεί  η ρήτρα διατήρησης εργαζομένων που προβλεπόταν σε κάθε κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Αναλυτικά:

Α. Για επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019, δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 και έχουν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019, σε:

  • 25% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των ακαθάριστων εσόδων του 2020 της επιχείρησης ξεπερνάει το 70% σε σχέση με το 2019 και η επιχείρηση παρουσιάζει ζημίες προ φόρων,
  • 33,3% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των ακαθάριστων εσόδων του 2020 της επιχείρησης ανέρχεται τουλάχιστον σε 30% και ως 70% σε σχέση με το 2019 και παρουσιάζει ζημίες προ φόρων και
  • 50% της ενίσχυσης, για όλες τις λοιπές επιχειρήσεις.

Β. Για νέες επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 ή για επιχειρήσεις που άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 ή έχουν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα το 2019, σε:

  • 25% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των ακαθάριστων εσόδων του 2020 της επιχείρησης ξεπερνάει το 30% σε σχέση με τα έσοδα του 2019 και η επιχείρηση παρουσιάζει ζημίες προ φόρων,
  • 33,3% της ενίσχυσης, για όλες τις λοιπές επιχειρήσεις.

Επιστρεπτέες: Που θα αναρτηθούν τα  ειδοποιητήρια για τη καταβολή

Στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ, «myAADE» και συγκεκριμένα στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία / e-Κοινοποιήσεις» αναμένεται να αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια  για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού , ενώ θα αποσταλεί και σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δηλωθείσα από τον υπόχρεο ηλεκτρονική διεύθυνση.

Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις οφειλές τους από το επιστρεπτέο μέρος της ενίσχυσης στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ («myAADE») στην επιλογή «Οφειλές, Πληρωμές & Επιστροφές».

Αξιοσημείωτο είναι  ότι η εξόφληση των οφειλών  μπορεί να γίνει και μέσω του συστήματος IRIS Online Payments, στο myAADE (myaade.gov.gr), με άμεση πίστωση των οφειλών.

Πηγή enikonomia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες